De voordelen van een PVC vloer

0
52
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben je aan het overwegen om een PVC vloer te nemen? PVC vloeren zijn in veel gevallen de ideale vloer in vergelijking met andere eindvloeren. Deze multifunctionele vloer brengt vele heerlijke luxe en andere voordelen met zich mee. In dit artikel hebben we alle voordelen van de PVC vloer voor je op een rijtje gezet!

Voordelen PVC vloer

 • Sterk en duurzaam
 • Zachte eigenschappen
 • Weinig onderhoud nodig
 • Slijtvast
 • Water en vochtbestendig
 • Geluiddempend
 • Warmte doorlatend
 • Snel vervangbaar
 • Niet glad
 • Na plaatsing beloopbaar
 • Veel designmogelijkheden

Sterk en duurzaam

De PVC vloer heeft een zeer goede beschermende toplaag bovenop de kunststoflaag. Hoe sterker de laag, hoe langer de vloer meegaat. Dit betekent dat PVC tot wel 25 jaar kan worden gebruikt!

Zachte eigenschappen

Het zachte gevoel aan de voeten is erg goed. PVC geeft je dat gevoel. Ook zonder vloerverwarming is de vloer warmer dan bijvoorbeeld keramische tegels of steen. Voor kinderen zijn PVC-vloeren ook een prettig en veilig speeloppervlak.

Weinig onderhoud nodig

Het oppervlak van de PVC-vloer is glad. Hierdoor is de vloer gemakkelijk te onderhouden. Zo is regelmatig stofzuigen of af te vegen zonder reinigingsmiddelen al genoeg. Uiteraard kun je ook schoonmaakmiddelen gebruiken om de vloer te onderhouden.

Slijtvast

Bij normaal gebruik is PVC slijtvast. Maar onzorgvuldig gebruik kan wel krassen veroorzaken. Als de PVC-vloer ernstig beschadigd is, kan deze zonder problemen worden verwijderd en vervangen.

Water en vochtbestendig

Met PVC-vloeren hoeft u zich geen zorgen te maken over water. De vloer is namelijk waterdicht. Ideaal dus voor jonge kinderen die met drinken knoeien. PVC-vloeren kunnen zelfs in de badkamer worden gelegd!

Geluiddempend

Woon je in een herenhuis met dunne muren of of woon je in een appartement? Dan ben je vast tevreden zijn met de geluiddempende prestaties van PVC. Door de verschillende niveaus wordt het geluid van voetstappen stil en kun je rustig door de kamer bewegen!

Warmte doorlatend en geschikt voor vloerverarming

PVC vloeren hebben de unieke eigenschap om zich aan te passen aan de omgevingstemperatuur. Als je vloerverwarming gebruikt, wordt de warmte gemakkelijk overgedragen via het dunne PVC. Waardoor de vloer snel opwarmt. Maar ook blijft de warmte lang hangen in de vloer.

Snel vervangbaar

Mocht er na verloop van tijd schade aan de vloer ontstaan ​​(of sta je op het punt te verhuizen), dan is PVC een goede oplossing. De vloer is gemakkelijk te vervangen en te verplaatsen! Bij beschadiging kunnen alle strips afzonderlijk worden vervangen. Click PVC is ook mobiel te gebruiken omdat het niet verlijmd is.

Niet glad

De vloer is van zichzelf vrij stroef is. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn dat je uitglijd. Dit is dus extra handig voor de huisdieren of in de badkamer.

Na plaatsing beloopbaar

In tegenstelling tot veel andere vloeren is PVC na plaatsing direct beloopbaar. Zo kun je meteen het huis inrichten nadat de vloer is geplaatst.

Veel designmogelijkheden

Het laatste voordeel van PVC is wel dat er enorm veel mogelijke dessins zijn! Zo kun je kiezen tussen allerlei authentieke ontwerpen en kleuren. Dat maakt een PVC vloer perfect om je persoonlijkheid en eigen touch terug te laten komen in huis. Tussen alle verschillende dessins vind jij gegarandeerd iets die je huis omtovert tot de plek van je dromen!

PVC vloeren nadelen

Hier is een artikel van alle PVC vloeren nadelen en uitgebreide informatie. Zodat je de voordelen goed kunt afwegen met de nadelen voordat je een eindbeslissing maakt.