Tegenwoordig zijn er talloze mogelijkheden bij het inrichten van een keuken. Je kunt de keuken in een aparte ruimte plaatsen, maar ook voor een zogenaamde open keuken kiezen. Bij een open keuken is de verbinding tussen de keuken en bijvoorbeeld een woonkamer veel beter zichtbaar. Dit maakt het mogelijk om tijdens het koken met de mensen in de woonkamer te blijven communiceren. In het bijzonder wanneer je stille apparaten in de keuken gebruikt! Denk bijvoorbeeld aan een in het aanrechtblad geïntegreerd afzuigsysteem, die veel stiller is dan de traditionele afzuigkap aan het plafond. Het is slechts een van de voordelen die een open keuken biedt.

Altijd zicht op je spelende kinderen

Wanneer je als ouder het eten wilt bereiden, is het niet altijd mogelijk om zicht te houden op je spelende kinderen. Zeker wanneer je kind in zijn of haar eentje aan het spelen is, kan het een onprettige gedachte zijn om in een gesloten ruimte te moeten koken. Door een open keuken in huis te plaatsen, behoud je het zicht op je kind. De kans op ongelukken neemt hierdoor sterk af! Daarbij is het erg gezellig om tijdens het koken met je kind te blijven communiceren. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor je kind.

Tip: zorg dat keukenkastjes goed kunnen worden afgesloten en dat gevaarlijke middelen op hoogte bewaard worden. Zo voorkom je dat kinderen bij deze middelen kunnen komen!

Gezellig praten met je bezoek tijdens het koken

Het idee van een open keuken is dat koken gezelliger moet worden. Niet voor niets combineren veel huishoudens een open keuken met een kleine bar aan de keuken, een groot kookeiland in het midden, enzovoorts. Op deze manier wordt koken nog gezelliger! Je gasten kunnen immers met een wijntje plaatsnemen aan de bar of het kookeiland. Zo kun je met ze blijven praten tijdens het bereiden van het diner.