De voordelen van een lichtkoepel

0
303
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wanneer je al langer in een huis woont, maar je ruimte te kort hebt, zou je kunnen besluiten om een aanbouw te plaatsen. Daarvoor moet je toestemming aanvragen bij de gemeente waar je woont. Als je de toestemming krijgt om een aanbouw met een plat dak achter je woning te plaatsen, moet je daarvoor een tekening laten maken door een architect. Het is verstandig dat bij het ontwerp rekening wordt gehouden met het plaatsen van een of meerdere lichtkoepels op het platte dak.

De lichtinval door een lichtkoepel
Wanneer je een of meerdere lichtkoepels op het platte dak van de uitbouw hebt, dan zal er voldoende daglicht naar binnen komen. Door geen lichtkoepel te plaatsen is een aanbouw vaak donker en ongezellig. Lichtkoepels laten veel licht door en hebben zelfs een lichtopbrengst van 85%. Door de extra lichtinval lijkt de woning groter en zal het voor een open uitstraling zorgen. Door het plaatsen van een lichtkoepel hoef je niet zo snel de lampen te laten branden. Dat is goed voor je portemonnee en milieu. Een lichtkoepel brengt meer sfeer in huis.

Gratis zonlicht en warmte door gebruik van een lichtkoepel
Als de zon schijnt profiteer je door de lichtkoepel niet alleen van het gratis zonlicht, maar ook van de warmte. We kunnen gratis gebruik maken van het zonlicht dus ook van vitamine D. Dat is goed voor onze gezondheid. Doordat het in de aanbouw heerlijk warm wordt, zal de verwarming niet snel omhoog gedraaid worden als de zon schijnt. Ook tijdens de winterdagen kun je genieten van het zonlicht en dus de warmte en besparen op je gasrekening.

Verfrissing in de aanbouw
Wil je vaak genieten in de aanbouw, dan is het verstandig er een te gebruiken die je open kunt zetten. Daarvoor moet je er dan wel een nemen met een ventilatie opstand. Je hebt een lichtkoepel die je kunt opendoen door gebruik van een handbediening, maar er zijn ook elektrisch bedienbare. Voordat je een lichtkoepel laat plaatsen, moet je je eerst goed laten voorlichten over de mogelijkheden die er zijn. Kijk ook naar de verschillende vormen die er in de handel zijn. Wanneer je gebruik maakt van een lichtkoepel met een opstaande rand, dan is de lichtopbrengst nog groter zijn dan van een normale. Ook moet je bij je keuze letten op de veiligheid. Omdat een lichtkoepel op het platte dak staat, is het een goede plaats voor inbrekers. Neem er dus een met onbreekbaar kunststof of glas.