Vloer

De voordelen van een gietvloer

Geschreven door admin

De keuze voor een vloer is een belangrijke keuze. Wanneer je uitgekeken bent op de kleur op de muur, verf je hier eenvoudig een nieuwe kleur overheen. Maar zo eenvoudig gaat dit bij een vloer niet. Een nieuwe vloer installeren is meestal een investering. In Nederland zijn vooral vloerbedekking, houten- en laminaatvloeren populair, maar de gietvloer wordt ook steeds populairder. Wanneer mensen aan een gietvloer denken, denken ze dat ze hiervoor een strak interieur moeten hebben. Maar wist je dat een gietvloer ook in ieder interieur past? Ook in een klassiek, landelijk of robuust interieur komt deze vloer goed tot zijn recht. Heb jij al zo’n vloer in je woning? De voordelen lees je hier.

In elke ruimte een gietvloer

Een gietvloer kan in bijna elke ruimte geplaatst worden. Deze vloeren worden vooral geplaatst in woonkamers, slaapkamers, keukens, badkamers en douches. Maar ook in een garage of een showroom wordt een gietvloer steeds vaker gebruikt. Naast dat deze vloeren bij particulieren populairder wordt, zien we bij bedrijven ook steeds vaker deze strakke vloer. Deze vloer is bekend om zijn strakke, naadloze uitstraling. Het oppervlakte is slijtvast, geluidsdempend en brandwerend. Gietvloeren zijn eenvoudig schoon te houden en worden daarom vaak gebruikt in laboratoria of operatiekamers.

Alle kleuren van de regenboog

Waar hout en laminaat gebonden zijn aan een beperkt aantal kleuren, is een gietvloer is verkrijgbaar veel verschillende kleuren. Elke RAL-kleur kan gebruikt worden, kortom alle kleuren van de regenboog. En hoe leuk is dat? Zo kun je in de badkamer een blauwe vloer laten plaatsen, in de keuken een grijze en in de woonkamer een beige. Ook is het mogelijk om meerdere kleuren te combineren. Zo wordt je vloer een echte eyecatcher! Met deze vloeren kun je een zacht karakter, of juist een robuust karakter creëren.

Een vloer met vloerverwarming

Wanneer je voor een gietvloer met vloerverwarming kiest, combineer je luxe en comfort. Deze vloer kun je goed combineren met vloerverwarming. Hier wordt ook steeds vaker voor gekozen. Vloerverwarming is een stuk energiezuiniger dan het gebruik van normale radiatoren. De luchtcirculatie verbeterd, waardoor het warmteniveau gelijk is in de gehele ruimte. De meeste specialisten kunnen naast de gietvloer ook vloerverwarming leggen. Heb je huisdieren? Zij zullen dol zijn op deze warme vloer.