De voordelen van een erker

0
10
Design en lifestyle

Bij veel mensen staat een erker hoog bovenaan in hun verlanglijst als het gaat om wat ze graag in hun huis willen. Met een erker creëer je namelijk meer woonruimte en krijgt je huis veel charme. Wanneer je het gevoel hebt dat je woonkamer of eetkamer te klein is, is een erker een handige én mooie uitkomst. We hebben hier daarom wat voordelen bij elkaar gezet, die een erker met zich meebrengt.

De waarde van de woning wordt hoger

Een erker verhoogd meteen de waarde van jouw woning. Dit geldt eigenlijk voor elke aanbouw die je door de Aanbouw Expert kunt laten plaatsen. Je laat namelijk extra vierkante meters leefruimte toevoegen aan de bestaande woning. En het aantal vierkante meters wordt vaak gebruikt als graadmeter voor de prijs van een woning. Er zijn verschillende soorten erkers, van groot tot klein. Het is dus maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat en wat je budget is. De kosten van een erker staan meestal in verhouding met de toename van de waarde van het huis. Er is dus meestal geen sprake van geld wat verloren gaat.  

Extra licht en ruimte

Meer ruimte en meer licht. Een erker biedt het allebei. Wie kiest voor een erker kiest dus automatisch ook voor meer licht en meer ruimte in huis. Dit geldt ook voor een lichtkoepel in het dak of een schuifpui aan de achterkant van je huis. Met al deze aanpassingen die je aan de woning zou kunnen laten doen, krijgt je huis pluspunten. Een woning die meer lichtinval heeft dan andere woningen in dezelfde straat is dus ook meer waard. Meer licht is dus, net als meer ruimte, een belangrijke waardebepalende factor. 

Geeft sfeer aan je huis

Een erker geeft veel sfeer aan je huis. Het leent zich namelijk bij uitstek voor het maken van een gezellig zithoekje in huis. Wil jij een erker aan de woonkamer bouwen? Zet in de erker dan een leuke loveseat of een stoel. Ook kan het leuk zijn om wat kussen op de vensterbank te leggen. Wanneer de erker bij de keuken wordt aangebouwd, zal een eettafel daar ook prima tot zijn recht komen. Genoeg opties om het gezellig te maken dus!