De voor- en nadelen van laminaat in je woonkamer

0
868
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De vloer heeft vaak een grote invloed op de uitstraling van een woonkamer. Niet voor niets kiest men vaak voor een vloer van laminaat! Het laminaat heeft een warme kleur, waardoor het de sfeer in een woonkamer positief kan beïnvloeden. Aan het gebruik van laminaat zitten verschillende voor- en nadelen, die later in dit artikel zullen worden toegelicht. Een goed alternatief voor laminaat kan parket zijn. Het nadeel aan parket is echter dat dit materiaal veel duurder is dan laminaat. Tegelijkertijd is dat een groot voordeel van laminaat! Heb jij al eens overwogen om laminaat in je woonkamer te leggen?

Voordelen van het gebruik van laminaat

Reeds werd de scherpe prijs van laminaat al als voordeel aangehaald. Ook de eenvoud van het leggen van laminaat kan als een belangrijk voordeel worden gezien. Zo hoef je geen specialist in te schakelen om de vloer aan te laten leggen, maar kun je dit zelf doen. Enkel een laminaatsnijder is noodzakelijk om deze klus uit te voeren. Bij bijvoorbeeld een vloer van tegels of een marmoleum vloer is dat lastiger. Tot slot wordt laminaat in tal van verschillende kleuren en modellen aangeboden. Zo vind je altijd een type laminaat, die past bij je persoonlijke voorkeuren en de stijl van je overige interieur.

Laminaat heeft ook enkele nadelen

Een nadeel aan het gebruik van laminaat is dat dit materiaal niet heel slijtvast is. Zeker in een woonkamer met kinderen of huisdieren kan de vloer na verloop van tijd minder worden. Dit is bij verschillende andere soorten vloeren vaak aanzienlijk minder snel het geval. Daarbij kan de vloer gaan hobbelen, op het moment dat er bijvoorbeeld een glas drinken wordt laten vallen. Vaak moet de volledige vloer verwijderd worden, om de schade te kunnen herstellen.