De vloerentrends van 2019

0
1086
WonenWonen

We zitten alweer een tijdje in het jaar 2019. Elk jaar zijn er weer nieuwe trends, zo ook op het gebied van vloeren. Misschien heb je een paar van deze trends al voorbij zien komen, sommige vloeren raken nou eenmaal nooit uit de mode. Een nieuwe vloer kopen kan nogal lastig zijn. Je hebt namelijk onwijs veel keuze uit verschillende soorten materialen, maar ook moet je een kleur zien uit te kiezen. Om je wat inspiratie te geven, hebben wij drie vloerentrends van 2019 voor je verzameld.

Laminaat blijft populair

Laminaat kon echt niet ontbreken in dit lijstje. Heb jij toevallig nu ook laminaat op de vloer liggen? Dit is helemaal niet gek, laminaat is namelijk de populairste vloersoort. Het is te verkrijgen in veel verschillende soorten en maten, maar is ook nog eens gemakkelijk zelf te leggen. Laminaat past vrijwel bij ieder interieur, je hebt namelijk de keuze uit diverse kleuren. Wat we vooral al veel voorbij zagen komen is de visgraatvloer. Vroeger was het erg moeilijk om zo’n vloer zelf te leggen, maar tegenwoordig zijn er handige do-it-yourself pakketten.

Strakke vloeren

Naast laminaat zijn ook strakke vloeren helemaal hip. De industriële trend zet ook nog even door en hier hoort een strakke vloer bij.

  • Gietvloeren

Als je aan strak denkt, denk je aan een gietvloer. Gietvloeren zijn strak, naadloos en worden gegoten in plaats van gelegd. De vloer is eigenlijk altijd uniek, je kunt namelijk zelf je kleurenmengsel uitkiezen. Er zijn verschillende goedkope gietvloeren, maar als je kwaliteit wilt, zul je hier ook voor moeten betalen.

  • Betonlook

Wil je een strakke vloer met een robuuste uitstraling? Dan is de betonlook vloer iets voor jou. Dit is namelijk een vloer met de uitstraling van echt beton, maar dan met veel meer voordelen. Het is namelijk een ijzersterke vloer welke ook nog eens weinig onderhoud vergt.

PVC is hip

PVC wint het toch wel in dit rijtje van trends. PVC-vloeren zijn namelijk in korte tijd ontzettend populair geworden. Je ziet ze steeds vaker voorbij komen in woonkamers naast laminaat. De reden hiervoor is dat PVC sterk, hygiënisch en geluiddempend is. Hier komt ook nog bij dat PVC goed voor het milieu is. Het is namelijk een erg duurzaam materiaal. Ook de prijs-kwaliteitsverhouding is goed. Wij snappen wel dat veel mensen voor PVC kiezen.