De verschillende soorten gras

0
1321
gras
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Gras is er in vele soorten en maten. Je kunt het zelf zaaien of je kunt graszoden neerleggen. Daarnaast kun je uiteraard ook kiezen voor kunstgras. Alleen de grote vraag is natuurlijk waarvoor jij het beste kunt kiezen. In deze blog zullen de verschillende soorten gras en de voor- en nadelen van de verschillende soorten gras worden besproken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Gras zaaien

Het is natuurlijk een mogelijkheid om gras in je tuin te gaan zaaien. Dit betekent wel dat er niet direct een mooie groene gloed in je tuin te zien is. Het duurt natuurlijk wel enige tijd voordat er dan gras groeit.  Een groene waas kun je na ongeveer drie weken zien. Bij zaaien kun je wel voor verschillende soorten gras kiezen en het is relatief goedkoop vergelijken met graszoden of kunstgras. Ook kun je er pas na 6 weken op lopen, dus bij gras zaaien moet je beschikken over een gezonde dosis geduld.

Graszoden

Bij graszoden heb je direct een mooi stuk groen gras in je tuin. Dit is dan ook het grootste voordeel. Daartegenover staat wel dat het duurder is dan gras zaaien, maar uiteraard heb je dan wel direct resultaat! Het aanleggen van graszoden heeft ook een gelijkmatige verdeling van het gras, wat uiteraard moeilijker haalbaar is wanneer je het gras zelf gaat zaaien. Zo kan een dichte grasmat worden gelegd en hiervan is het voordeel dat onkruid geen kans krijgt om door de grasmat heen te groeien. Bij graszoden moet je er wel goed op letten dat zij absoluut niet uitdrogen!

Kunstgras

Het aanleggen van kunstgras is een stuk duurder dan gras zaaien of het aanleggen van graszoden. Het heeft daarentegen wel direct resultaat. Kunstgras gaat ook langer mee en heeft in vergelijking met echt gras minder onderhoud nodig. Toch moet je er ook rekening mee houden dat ook kunstgras onderhoud nodig heeft. Het zal alleen nooit het echte gevoel geven van gras, want het kleurt tijdens de verschillende seizoenen niet mee en in de zomer is kunstgras warmer dan echt gras.

Hierboven zijn de verschillende soorten gras besproken met daarbij de voor- en nadelen. Toch moet je ook rekening houden met waarvoor je het gras gaat gebruiken. Dient het gras alleen voor de sier? Of gaan er daadwerkelijk ook kinderen op spelen? Denk goed na waarvoor je het gras gaat gebruiken en of de keuze die je maakt ook hiervoor geschikt is.  Zodra je de keuze hiervoor hebt gemaakt en het gras hebt uitgekozen, dan kan het aanleggen van het gras beginnen.