De ultieme race ervaring in je woonkamer

0
747
racing-simulator-urban-events
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als je vanuit huis de ultieme race ervaring wilt beleven zijn er drie dingen noodzakelijk: een goede console of PC, een racestoel en uiteraard aan racestuur. Alleen dan ervaar je adrenaline die elke F1 coureur dagelijks ervaart. 

Playseat

Een playseat is een elektronisch systeem waarbij de gegevens van de game vertaald worden naar bewegingen in je stoel. Je stuur zal gaan trillen en de g-krachten zullen voelbaar zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het optrekken bij de start. Je wordt dan achterin je stoel gedrukt. Vaak bestaan deze stoelen uit twee elektrische cilinders. Deze stoel gecombineerd met een mooi stuur en de juiste schermen zorgen ervoor dat het lijkt alsof je daadwerkelijk aan het racen bent. Het komt tegenwoordig steeds meer voor dat men de controller en het stuur, dat middels klemmen aan een tafel bevestigd wordt, ruilt voor een playseat. En sinds de successen van Max Verstappen is een race simulator populairder dan ooit. 

Evenementen

De racing simulator van Urban Events is een ideale manier om op te vallen op beurzen en evenementen. Als je indruk wilt maken op de bezoekers is een race simulator de uitkomst voor jou. Voornamelijk wanneer je dit combineert met een VR bril. Daarnaast zijn er mogelijkheden om gebogen beeldschermen hierbij te gebruiken. Deze schermen wikkelen zich om je heen waardoor je het gevoel hebt dat je echt in de auto zit. Een VR bril is hier dan ook niet bij nodig.  Dit is ook leuk voor je bezoekers. Om extra aandacht te trekken kan je ervoor kiezen om extra eyecatchers toe te voegen. Denk hierbij aan goed geluid, scoreborden en de rondetijden. 

Nog een stapje verder

Uiteraard kan je nog een stap verder gaan. Combineer dan een race simulator met VR reality. Middels de gebogen schermen kan je de cockpit al redelijk benadrukken. Maar door het gebruik van de VR bril lijkt het pas echt alsof je in de auto zit. Middels deze bril kan je echt om je heen kijken. Je kan gebruik maken van je buitenspiegels en de bochten gemakkelijk doorkijken. Je gaat helemaal op in de race die je op dat moment uiteraard wilt winnen. Als je dit toe wilt passen op je evenement of beurs is het uiteraard wel belangrijk om hier alsnog een scherm aan te koppelen. Anders hebben de bezoekers die langlopen alsnog niks te bekijken. Hierdoor verlies je hun aandacht.