Tuin

De tuintrends van 2015

Geschreven door admin

Eind van het jaar.. Hét moment om terug te blikken op de tuintrends van 2015.

Tuintrend 1: Dichte beplanting

In de Nederlandse tuinen waren afgelopen jaar weer veel planten te zien. Het doel was om de natuur na te bootsen, zodat het net leek of je in het bos zat, met alle gemakken van je eigen tuin. Een mengeling van wilde planten en sierplanten was gebruikelijk. Een populaire plant in het afgelopen jaar was de Bowles Mauve een muurplant die maandenlang doorbloeit.

Tuintrend 2: Weinig bestrating

Met al die planten blijft er weinig bestrating over. En dat was dan ook een trend. Vele jaren heeft Nederland in een onderhoudsarme tuintrend gezeten, maar die cirkel is duidelijk doorbroken dit jaar. Wanneer er dan toch enige functionele bestrating nodig was, dan kozen mensen vaak voor sierbestrating.

Tuintrend 3: Veranda

Met al die beplanting is een veranda wel zo fijn om van je tuin te kunnen genieten. Een veranda is al langer een opkomende trend, ondanks het Nederlandse klimaat kun je toch vaak buiten zitten. De veranda zelf kan voorzien worden van een grasdak, waardoor het minder storend is.

Wanneer een veranda met dak gepaard gaat met een mooie loungeset of tuinset en een terrasverwarmer, dan kan er vrijwel het gehele jaar buiten gezeten worden.