De tuintrend van 2018: het gebruik van teakmeubels/lounge sets

0
866
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ieder jaar zijn er op het gebied van interieur en inrichting, net zoals in de mode, weer nieuwe trends te onderscheiden. Dit geldt zowel voor binnen in de woning als in de tuin. Natuurlijk vervang je niet elk jaar opnieuw alle meubelen die je in de tuin hebt staan. Als het echter weer een keer tijd is om de tuin onderhanden te nemen, dan is het een goed idee om de tuintrends van 2018 in de gaten te houden. Een van deze trends is het gebruik van teakmeubels en lounge sets.

Teakhout voor je tuinmeubels

Een trend die we in meer aspecten van het interieur en exterieur terugzien is het gebruik van natuurlijke invloeden. In de tuin is het natuurlijk ook zeer welkom om een natuurlijk gevoel te krijgen van je inrichting. Houten meubels kunnen hieraan bijdragen. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig teak als houtsoort voor hun tuinmeubels. Dit is hout van de teakboom die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië komt. Een uitstekende keuze voor meubels die heel het jaar buiten blijven staan. Teak is namelijk zeer goed tegen vocht bestand. De houtsoort wordt bijvoorbeeld vaak voor jachten gebruikt. Daarbij zien teakmeubels er ook nog eens geweldig uit.

Ultiem relaxen met een lounge set

De volgende vraag die je zal hebben is waarschijnlijk wat voor soort meubels je dan in de tuin moet zetten. Een trend die we in 2018 kunnen onderscheiden is het gebruik van lounge sets. De populariteit van deze sets is niet moeilijk te verklaren. Op de uiterst comfortabele meubels kan je immers ultiem relaxen in de tuin. Een lounge set voor de tuin bestaat uit verschillende meubels. Meestal een groot formaat bank waar je zowel op kunt zitten als liggen, een aantal comfortabele stoelen en een bijpassende tafel. Met de set realiseer je in een keer een plek in de tuin waar je heerlijk kunt loungen.