Dé trend van 2018: industriële tafels

0
877
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Geef je interieur een stoere tint, door hier een industrieel element aan toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor mooie stalen kozijnen, een trap van staal of een aluminium stellingkast! Het voordeel van stalen kozijnen is dat deze relatief weinig onderhoud vergen. Zeker in vergelijking met bijvoorbeeld houten kozijnen. Met een stellingkast creëer je extra ruimte voor bijvoorbeeld je servies, pannen of potten met pasta’s. Ook het gebruik van een industriële tafel kan interessant zijn, om je interieur stoerder te maken. De tafels van PIB zijn vaak gemaakt met een combinatie van hout en metaal of koper.

Verschillende modellen industriële tafels

Industriële tafels worden in tal van verschillende modellen aangeboden. Het industriële van deze tafels is terug te zien in het prachtige, vaak donkere hout wat gebruikt wordt. De diepe kleur van dit hout maakt een tafel niet alleen stoer, maar geeft de tafel daarbij een warme tint. Niet voor niets kiest men ook vaak voor een houten vloer. Het hout maakt ruimtes gezelliger. Ook de koperen of stalen poten van deze industriële tafels zorgen voor een stoer element. Het kwalitatief goede materiaal wat gebruikt wordt voor de tafels maakt dat deze een lange tijd mooi blijven.

Zoek bijpassende stoelen bij de tafel

Om de set compleet te maken, is het raadzaam om bijpassende stoelen bij de industriële tafel te zoeken. Dit kunnen stoelen van leer zijn, maar bijvoorbeeld ook van stof! Het leer heeft, net als de tafel een stoere look. Daarbij is het leer eenvoudig schoon te maken, als men per ongeluk wat heeft laten vallen tijdens het dineren. Andersom zijn stoelen van stof doorgaans net iets klassieker en warmer. Het speelse contrast met de stoere industriële tafel doet het vaak goed in ruimtes!

Tip: kijk eens op interieurprofielen op bijvoorbeeld Instagram. Je vindt hier talloze foto’s van ruimtes, die zijn ingericht met een industriële tafel.