De toekomst van de manier waarop we leven en onze huizen gebruiken, is één ding: slim. Van de koelkast tot je wc-bril, je smart home is geïntegreerd met al je apparaten en meubels. De volgende 4 apparaten en innovaties zullen de manier waarop we voor altijd leven waarschijnlijk veranderen. Deze lijst is verre van volledig en heeft geen bijzondere volgorde.

Wat is een smart home?

Voordat we beginnen met ons lijstje is het misschien handig om uit te leggen wat een smart home precies is. Domotica (ook wel smart homes of huisautomatisering genoemd) is het toepassen van huisnetwerken en elektronica ten behoeve van de automatisering van processen in en om je huis. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat je apparaten makkelijk van afstand kan besturen. Dit maakt het leven een stuk gemakkelijker.

1. Bedien je wasmachine via je smartphone

Samsung heeft onlangs haar QuickDrive Washer onthuld. Deze compacte kleine wasmachine kan uw telefoon aansluiten, zodat je de voortgang ervan kunt controleren en zelfs wascycli kunt plannen. Hiermee kun je ook extra kleding toevoegen tijdens het wassen zonder deze uit te schakelen. Deze kleine machine zou de norm kunnen worden in de niet zo verre toekomst.

2. Toekomst van robotstofzuigers

Robotstofzuigers hebben een lange weg afgelegd sinds iRobots Roomba. Hoewel ze ogenschijnlijk dezelfde technologie hebben, zijn ze de laatste tijd een stuk slimmer geworden, een trend die zich in de loop van de tijd alleen maar zal verbeteren. Een geweldig voorbeeld is Evovacs Deebot Ozmo. Deze kleine robot kan schakelen tussen zwabber- en vacuümmodus bij het bereiken van verschillende vloeroppervlakken. Het linkt ook via een app naar uw smart-apparaat om aan te geven welke kamers moeten worden schoongemaakt of niet.

3. Afstelbare witte verlichting kan je stemming veranderen

Studies hebben lange tijd aangetoond dat verlichting de stemming van de bewoners rechtstreeks beïnvloedt. Blauwachtige tinten kunnen je energie een boost geven, terwijl roodachtige tonen je kalmeren. Een instelbare verlichting die automatisch of on demand verandert, kan de manier waarop we leven en werken veranderen. Of het nu thuis of thuis is, dit kan net zo effectief zijn als het luisteren naar verschillende genres van muziek.

4. Slimme koelkasten betekenen dat je alleen koopt wat je nodig hebt

Last but not least, een bijzondere Innovatie. Met de trend om alles en iedereen ‘slim’ te maken, is de eenvoudige koelkast het nieuwste slachtoffer. Hoewel koelkasten met schermen niets nieuws zijn, is het integreren van de functionaliteit van een smart device dat wel. De Family Hub-koelkast van Samsung kan bijvoorbeeld de manier waarop we onze koelkast gebruiken voorgoed veranderen. Het kan fungeren als een hub voor andere slimme apparaten in uw huis en taken uitvoeren zoals je op de hoogte stellen wanneer voedsel verouderd is of kortingsbonnen voor je vinden voor het bijvullen van uw melk en eieren.