Wil je binnenkort je huis verkopen? Of wil je gewoon beelden van je omgeving zien vanuit de lucht? Dan bieden de nieuwste drones zeker uitkomst! Dit artikel is opgesplitst in een gedeelte over de verkoop van je huis en schieten van beelden voor je huis. 

Drones helpen bij de verkoop van je huis

Het zal je vast niet ontgaan zijn: de huizenprijzen stijgen alsmaar door! Makelaarsvereniging NVM verwacht dat hier voorlopig geen verandering in gaat komen. Als je binnenkort je huis is de verkoop wilt doen is het raadzaam om beelden van de omgeving toe te voegen. Hoe ziet bijvoorbeeld de buurt uit? Is je huis gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer? Zijn er bezienswaardigheden die in de buurt zitten? Hou rekening met factoren die je prijs kunnen opdrijven, zoals dus bezienswaardigheden. De investering van je nieuwe drone verdient zich dan al snel terug!

Mooie plaatjes maken met je drone

Ten eerste is het belangrijk dat je toestel is ingesteld op ‘UAV-forecast’. Deze feature geeft aan in welke gebieden het niet is toegestaan om te vliegen, hoe het weer is en meer informatie. Zo waarborg je de veiligheid voor anderen en jezelf. 

Als je beelden schiet is het raadzaam om deze in ‘raw’ te maken. Door deze kenmerk kan je de foto’s bewerken. De beelden zijn vaak van een hoge kwaliteit. Je ziet de details van je omgeving goed terug! 

Verder is het aan te raden om een derde lasterlaag te gebruiken. Hiermee bepaal je de punt waarop je focust. Hierdoor hoef je je afbeelding ook niet bijsnijden.

Tot slot hebben de nieuwste drones ook een overheadfunctie. Hiermee kan je mooie foto’s maken van de top van het huis. 

De nieuwste drones

Drones zijn de laatste jaren negatief in het nieuws geweest, doordat zij het vliegverkeer in gevaar brengen. Door alle regels goed in acht te nemen heeft iedereen plezier van je nieuwste drone!