Tuin

De terrastegel trends van 2018

Geschreven door admin

Wij Nederlanders brengen steeds meer tijd door in de tuin. Dit is zeker het geval wanneer het mooi weer is. Om lekker te genieten van het weer in je tuin, moet je hier natuurlijk wel een geschikt zitje voor hebben. Daarom zie je in steeds meer Nederlandse tuinen een terras verschijnen. Dit is natuurlijk de perfecte plek om te genieten van het mooie weer in jouw tuin. Wil jij een stevig terras? Dan doe je er goed aan tegels als ondergrond te gebruiken. Indien jij voor tegels kiest, wil je natuurlijk wel met de trend meegaan. Maar wat zijn eigenlijk de terrastegeltrends van 2018?

Grote tegels

Een paar jaar geleden was menig achtertuin in ons land nog voorzien van kleine waaltjes of klinkers. Tegenwoordig verdwijnen deze stenen steeds vaker uit de tuin. Mensen kiezen nu vaker voor grote tegels. Niet alleen kost het je aanzienlijk minder tijd om ze te leggen, je wint ook veel tijd met betrekking tot onderhoud. Doordat er minder voegen zijn, heeft onkruid minder kans om te groeien. Je hoeft dus minder tijd te steken in het verwijderen van het onkruid.

Verschillende maten

Vind jij alleen maar grote tegels niet mooi? Dan is er een gulden middenweg. Eén van de trends in 2018 is het zogeheten wildverband. Hierbij combineer je kleine tegels met grote. Op deze manier ontstaat er een leuk patroon in jouw terras. Daarnaast zorgt dit voor een speels effect.

Natuursteen

Een andere trend die we dit jaar steeds groter zien worden is het gebruik van natuursteen. Steeds meer mensen kiezen voor deze steensoort als ondergrond van hun terras. Natuurlijke materialen passen natuurlijk perfect in een tuin. Daarbij komt dat natuursteen met de jaren alleen nog maar mooier wordt. In de aanschaf zijn deze tegels misschien wat duurder dan de rest, maar het is zeker een fraaie toevoeging aan jouw tuin!