Design en lifestyle

Asbest vormt al jaren een probleem in Nederland. Voorheen werd het gebruikt als isolatiemateriaal en werd het ook verwerkt in diverse bouwmaterialen maar tegenwoordig ziet men de gevaren in van asbest. Als men toch nog asbest tegenkomt of plekken of als er slechts een vermoeden bestaat dat er asbest is op een bepaalde plek is het belangrijk om direct contact op te nemen met een professioneel bedrijf zoals Revoort, de specialist in asbestsanering

De gevaren van asbest

Kleine hoeveelheden asbest zijn niet direct schadelijk. Maar wanneer je voor een langere tijd wordt blootgesteld aan asbest, of een grote hoeveelheid inademt op een bepaalde plek, dan kan het schadelijk zijn voor je gezondheid. Asbest werd vroeger vooral gebruikt in bouwmateriaal of als isolatiemateriaal, maar tegenwoordig ziet men de gevaren in van het materiaal. Het is daarom belangrijk om oude asbestmaterialen op een professionele manier te laten verwijderen. Ga hier zelf niet mee aan de slag.

 

Asbest, Gevaar, Waarschuwing, Kanker, Gevaarlijke

Snel handelen als je als best tegenkomt

Als je asbest tegenkomt, of als er slechts een vermoeden bestaat, is het belangrijk om direct te handelen. Neem contact op met een bedrijf dat de asbest kan verwijderen. Of als je in een woningcomplex woont, neem contact op met de woningeigenaren zodat deze de asbest snel kan laten verwijderen.

 

Natuur, Hout, Buitenshuis, Boom, Bescherming, Mensen

Professionele asbestsanering

Het is van groot belang dat je een professioneel bedrijf inhuurt om asbest uit te voeren. Een professional weet precies hoe het asbest verwijderd moet worden zonder eraan blootgesteld te worden. Over het algemeen is het dan wel gebruikelijk dat je enkele dagen het pand verlaat zodat de professionals zijn gang kan gaan en alle asbest kan verwijderen en achteraf ook een meting doorvoert om er zeker van te zijn dat het probleem is opgelost.