De PVC visgraat vloer

0
53
Design en lifestyle

Als er nou een motief is dat niets aan populariteit ingeboet heeft, dan is het wel het bekende visgraat patroon. Niet voor niets is de PVC visgraat vloer zo populair. Het is en blijft een bijzonder patroon en is dus nog steeds ook een veelgevraagd patroon. PVC en visgraat is een combinatie van stijl en uitstraling. Bovendien weet je zeker dat je met een PVC visgraat vloer heel wat jaartjes vooruit kunt. Want een vloer van PVC is een vloer met een lange levensduur, zonder ook maar iets aan uitstraling in te boeten. 

De PVC visgraat vloer heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen jaren

PVC heeft zich sterk ontwikkeld de afgelopen jaren. Veel mensen denken dat als je kiest voor een PVC vloer, er een houten vloer is gelegd. Zonder dat er ook maar iets van hout in PVC ligt, kan de uitstraling van hout tot in de perfectie nagebootst worden. Alleen dat al maakt een vloer van PVC bijzonder. De vloer wint nog meer aan uitstraling als een PVC visgraat vloer gekozen wordt. 

Een vloer van PVC is een zeer solide vloer

Kies je voor het visgraat patroon, dan laat je de vloer bij voorkeur door specialisten leggen. Dan weet je zeker dat de visgraat mooi naar voren komt. Ook de afwerking zal dan perfect zijn en de vloer wordt strak tegen de muur gelegd. Met een PVC visgraat vloer wordt de vloer de blikvanger van je huis. De eyecatcher, waarop ieders oog steeds als eerste zal vallen. Met een PVC visgraat vloer koop je een zeer solide vloer. De vloer is doorgaans wat prijziger dan een andere vloer. Dat nadeel kun je echte meteen wegstrepen, want een vloer van PVC gaat behoorlijk langer mee. Uitgesmeerd over de extra jaren die een dergelijke vloer mee kan, kan een vloer van PVC zelfs wel eens goedkoper zijn dan een vloer van bijvoorbeeld laminaat of vinyl. 

Het voordeel van een vloer met een geluiddempende werking

Een PVC visgraat vloer beschikt over een zeer sterke slijtlaag. De vloer beschadig je niet zomaar even en het onderhoud is gemakkelijk. Regelmatig met de stofzuiger en de dweil aan de slag en je houdt de vloer in perfecte conditie. Verder heb je geen omkijken naar de vloer, een vloer die ook nog eens een geluiddempende werking heeft. Zeker in appartementen kies je dus bij voorkeur voor deze vloer. Kies je laminaat, dan worden de buren niet blij van de loopgeluiden die dan steeds goed hoorbaar zijn. Zeker als je regelmatig schoenen met hakken draagt. Want dat hoor je op laminaat nogal luid. En duidelijk. 

Perfecte combinatie met vloerverwarming

Aan de andere kant kan een PVC visgraat vloer wel gemakkelijk warmte doorlaten. Het maakt dat de combinatie met vloerverwarming een perfecte is. De vloer zal heel snel warm en prettig aanvoelen. En zo heeft een vloer van PVC meer dan genoeg voordelen. Dat heeft de vloer helemaal als je besluit voor de visgraat te kiezen. Want wat blijft dat patroon mooi en bijzonder. Hoe oud het patroon dan ook is.

 

Interesse in een PVC vloer in visgraat motief? Ga naar https://vloerenraamdecor.nl!