Inrichting

De prijs van jouw huis verhogen zonder een fortuin te spenderen?

Geschreven door admin

De prijs van jouw huis verhogen zonder een fortuin te spenderen? Hier zijn 5 eenvoudige manieren om waarde toe te voegen aan jouw woning zonder de bouwvakkers binnen te laten.

1. Knap de buitenkant op
Wanneer een potentiële koper arriveert om jouw huis te bekijken, is de kans groot dat deze de vraagprijs al kent. “De potentiële koper zal zich dus afvragen of de woning het geld waard is. Als je ervoor zorgt dat de buitenkant van het huis netjes en opgeruimd is, kun je een krachtige positieve eerste indruk maken” Aldus de Vos makelaar Leeuwarden.

Het is niet erg duur om dingen te doen als 1) het gras te maaien, 2) het hekwerk te repareren of 3) Een likje verf toevoegen aan de kozijnen. Het uitvoeren van deze opknapbeurten kan echter een groot verschil maken voor de waarde van uw huis.

2. Controleer het dak
Structurele problemen kunnen de waarde van de woning gemakkelijk verminderen. Repareer dan ook beschadigingen aan het dak of dakleer. Het dak maakt deel uit van het imago van uw huis, in tegenstelling tot de fundering of leidingwerk. Het is verstandig om eventuele schade te herstellen voordat iemand de eigendom ziet, zelfs als het slechts enkele losse dakpannen zijn. Het reinigen van dakgoten en afvoeren is ook een goedkope manier om het uiterlijk van het dak te verbeteren.

3. Maak je huis lichter
Licht creëert de illusie van ruimte. Een donkere kamer is minder waard dan een lichtere, zelfs als deze iets kleiner is. Dus jouw woning lichter maken is een goedkope en gemakkelijke manier om de waarde te verhogen.

Een paar dingen die je kunt doen zijn onder andere:

  • Reinig de ramen om meer licht naar binnen te laten en zowel de binnenkant als de buitenkant er aantrekkelijker uit te laten zien.
  • Installeer felle energiezuinige lampen. Dit kan helpen als je jouw huis in de wintermaanden wilt verkopen als het buiten donker kan zijn.
  • Installeer een dakraam. Of installeer openslaande deuren om de illusie van ruimte in de woning te vergroten. Dit zijn duurdere opties, maar meer natuurlijk licht en een uitzicht op de tuin kunnen kopers aanspreken.

4. Verf & versier
Het bevestigen van deurgrepen en het schilderen van kleurloze muren, kan een groot verschil maken voor de prijs. Als je besluit om je huis te schilderen, gebruik dan geen felle kleuren. Het schilderen van een kamer met limoengroen zal waarschijnlijk niet aantrekkelijk zijn voor de meeste kopers, en zal het feit benadrukken dat ze moeten opknappen wanneer ze verhuizen. Elke taak die je doet is een taak waar de nieuwe eigenaren zich geen zorgen meer over hoeft te maken.

5. Tapijten en vloeren
Als de tapijten in jouw woning vrij oud zijn, kan het de moeite waard zijn om ze te reinigen of te vervangen. Heb je een houten vloer? Ga de vloer dan opfrissen door het te schuren en een lakafwerking toe te voegen. Vergeet niet dat als een koper denkt dat ze de tapijten moeten vervangen of de houten vloer moeten vervangen, ze verwachten dat dit in de prijs wordt weerspiegeld.

Met behulp van bovenstaande tips kan je met een beperkt budget de waarde van jouw woning flink verhogen. Meer tips om de waarde te verhogen van jouw woning? Neem contact op met de Vos Makelaardij Leeuwarden.