Het feit dat eiken houten tafels steeds populairder worden zal niemand zijn ontgaan. Je ziet ze niet alleen in woonwinkel terug, maar ook online is het aanbod een stuk groter dan voorheen. Dit betekent voor jou dat je heel veel keuze hebt! Zijn er al eiken houten tafels die je op het oog hebt of laat je je nog volledig inspireren? Deze tafels geven niet alleen een heerlijke sfeer in huis, maar ze zijn ook nog eens heel duurzaam en dus kun je er heel lang mee doen. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat je ze goed moet behandelen, maar daar lees je hier alles over!

De verschillende soorten eiken houten tafels

Er is niet maar één soort tafel van eikenhout, maar er zijn tientallen eiken houten tafels waar je uit kunt kiezen. De eerste keuze die je moet maken is het houtsoort. Er zijn zowel Europese als Amerikaanse en Japans eiken. De meest gekozen soort is het traditionele, Europese eikenhout, maar ook hier zijn weer verschillende varianten van. Frans eiken is bijvoorbeeld weer donkerder dan het originele eiken. Laat je dus goed informeren bij het kopen van een eiken houten tafel, want ook voor de verzorging is het belangrijk om te weten wat je precies in huis haalt.

Eiken houten tafels op maat laten maken

Bij het kiezen van een eiken houten tafel heb je de mogelijkheid om de tafel kant en klaar te kopen of om hem op maat te laten maken. Hiervoor huur je een gespecialiseerd bedrijf in die dit voor jou kan doen. Op deze manier krijg je een unieke tafel van eikenhout die met zorg gemaakt is en precies in je huiskamer past. In woon- en webwinkels zijn er tal van eiken houten tafels, maar deze hebben al een vaste maat die misschien afwijkt van de maat die jij nodig hebt. Meubelmakers kunnen dit voor je oplossen door een tafel te maken die de perfecte maat heeft voor in jouw woning.

Eiken houten tafels met stoelen combineren

Wanneer je voor een eiken houten eettafel kiest, moeten er natuurlijk ook stoelen omheen komen te staan. Eiken houten tafels met stoelen combineren is een leuke klus en hier kun je online volop inspiratie voor vinden. In sommige gevallen wordt het makkelijk voor je gemaakt en kun je een complete set kopen waar zowel de tafel als stoelen al bij zitten. Als dit niet het geval is kun je zelf op zoek gaan naar een mooie set stoelen die leuk bij jouw nieuwe tafel van eikenhout passen.

Je tafel van eikenhout mooi houden

Net als elke andere tafel moeten ook eiken houten tafels goed beschermd worden tegen vocht en vuil. Helemaal als de tafel buiten staat heeft hij regelmatig verzorging nodig. Hoe behandel je een eiken houten tafel? Er zijn schoonmaakmiddelen die speciaal ontworpen zijn om eiken houten tafels mooi te houden. Ook om verkleuring van het hout tegen te gaan zijn oliën die je kunt gebruiken. Bij het aanschaffen van een eiken houten tafel wordt vaak al advies gegeven over welke producten je het best kunt gebruiken. Zo ben je goed voorbereid en kun je zo lang mogelijk van je nieuwe tafel genieten!

Voordelige eiken houten tafels vind je op Woodindustries.nl