De populariteit van de gietvloer en de visgraat vloer

0
47
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als we kijken naar de beschikbare vloeren van tegenwoordig, dan zijn er twee vloeren die onverminderd populair blijven: de gietvloer en de visgraat vloer. Zeker de visgraat vloer is een vloer met historie. Nooit heeft het bekende patroon ook maar iets aan populariteit ingeboet. De gietvloer daarentegen is juist een vloer in opkomst. Niet voor niets zie je de vloer vaker en vaker bij zowel de particulier als in winkels en fabrieken. 

Prachtige, naadloze vloer met uitstraling

Een gietvloer is een prachtige naadloze vloer die je eveneens elegant kunt noemen. Het is een originele vloer met karakter. Bovendien is het een praktische vloer, die gemakkelijk te onderhouden is en bovendien comfortabel is. Behalve in steeds meer woonkamers, zie je de gietvloer ook al meer en meer terug in winkels, fabrieken, kantoren en werkplaatsen. Dat heeft alles te maken met de uitstraling en het gebruiksgemak van de vloer. Kiezen voor een gietvloer biedt meer voordelen. Zo is het een vochtwerende vloer en ook al een zeer hygiënische vloer. De vloer is gemakkelijk schoon te houden en is bovendien in verschillende kleuren beschikbaar. Je kunt de vloer overigens prima combineren met vloerverwarming.

Blikvanger in de woonkamer

Kijken we naar de visgraat vloer, dan zien we dat die vloer in de loop der jaren helemaal niets aan populariteit heeft ingeboet. Het bekende patroon is en blijft dan ook heel erg fraai. Met het patroon wordt de vloer meteen de blikvanger van je woonkamer. Het is bij een dergelijke vloer overigens wel zaak om altijd een specialist in te schakelen voor het leggen. Het vergt ervaring en expertise om de vloer goed te leggen en perfect af te werken. 

In veel varianten beschikbaar

Je kunt de visgraat vloer in heel erg veel verschillende varianten aanschaffen. Erg populair is het patroon in combinatie met PVC. Met PVC heb je een heel gemakkelijke vloer en een vloer die zeer duurzaam is. PVC is zo goed als onderhoudsvrij en sterk geluiddempend. Bovendien is PVC zeer hygiënisch. Laat je een PVC visgraat vloer leggen, dan heb je een vloer waar je jarenlang ontzettend veel plezier aan beleeft.