Het is belangrijk om te bedenken naar wat voor sfeer je op zoek bent in huis, alvorens je een vloer kiest. Ook moet logischerwijs nagedacht worden over de voor- en nadelen die een bepaald soort vloer met zich meebrengt. Dit zal je helpen een vloer te kiezen die bij je past en waar je jarenlang plezier van hebt.

Kurkvloeren
Kurkvloeren zijn milieuvriendelijk, en de natuurlijke schoonheid van het materiaal kan elke decoratie in huis complimenteren. Kurkvloeren zorgen voor een natuurlijk comfort en zachtheid om schokken te absorberen. Deze vlier is dus extra fijn, als jij iemand bent die dagelijks lang op zijn benen staat. De natuurlijke eigenschappen van kurk zorgen ervoor dat het niet alleen bestand is tegen insecten, maar ook dat het hypo-allergeen is.

Ontworpen hardhout
Het is een van de complexe houten vloeren die is gemaakt van drie tot vier lagen hout, die aan elkaar zijn gelijmd om een dikke plank te produceren. De meeste hebben een grotere stabiliteit, wat betekent dat ze minder gevoelig zijn voor veranderingen van temperatuur en vochtigheid in de kamer. Dit type vloer is aantrekkelijker dan andere, is er in verschillende kleuren en kan overal worden toegepast. Hout zorgt altijd voor een rustieke, warme sfeer, maar is ook prima te combineren met een strak interieur.


Bamboe
Bamboe is goed bestand tegen vocht en is milieuvriendelijk, bamboe vloeren zijn zachter dan traditioneel hardhout, en voelt daardoor fijner aan wanneer je met blote voeten door het huis loopt. Bamboe absorbeert geluid, het is een duurzaam type vloer dat lang meegaat als het zorgvuldig wordt geïnstalleerd, en je de ruimte krijgt een aantrekkelijker, exotische look.

Gietvloer
Gietvloeren zijn sinds enkele jaren pas echt in opkomst en uitermate populair in een industriële interieur. Gietvloer-boer Van Hollandse Bodem biedt echter zo veel mogelijkheden, dat er voor ieder (interieur) wat wils is. Een gietvloer is een goede geluidsdemper. Naast het feit dat deze vloeren zeer lang mee kunnen gaan, en makkelijk schoon te maken zijn, hebben ze ook nog eens brandwerende eigenschappen. De vloer voelt daarnaast zacht en glad aan, waardoor kinderen zich niet gauw bezeren. Gietvloeren zijn ideaal voor strakke looks en moderne huizen, maar gecombineerd met hout en rieten meubels, kan je toch een unieke, maar huiselijke sfeer creëren.