De perfecte inrichting voor een (woon)studio

0
408
Design en lifestyle

Veel studenten die niet in een studentenwoning gaan wonen tijdens hun studententijd, kiezen voor een studio. Een studio is vaak niet heel veel groter dan een studentenkamer, maar biedt het voordeel van een losse badkamer en eigen keuken. Zo zit je niet voortdurend op elkaars lip! Aan de andere kant kan een studentenkamer je veel sociale contacten opleveren. In dit artikel vertellen we je meer over het inrichten van een (woon)studio. Niet alleen studenten wonen in zo’n studio, ook volwassenen kunnen genoodzaakt zijn om in een woonstudio te leven. Dit komt vaak voornamelijk door de krapte op de woningmarkt. Gelukkig is ook een woonstudio vaak op een sfeervolle wijze in te richten!

Zorg voor een lichte kleur op muren en plafonds

Allereerst is het belangrijk om een ruimte niet kleiner te maken, dan dat deze is. Probeer daarom voor lichte kleuren op de muren en het plafond van de (woon)studio te kiezen. Denk aan een kleur als wit, beige of lichtgeel. Ook het gebruik van voldoende verlichting is essentieel! Het voorkomt dat muren al snel op je af lijken te komen. Zeker als de dagen buiten korter worden. Daarbij zorgt de verlichting voor een gezelligere sfeer in huis.

Tip: hang altijd gordijnen voor de ramen van je (woon)studio! De gordijnen voorkomen dat er in de avond zwarte vlakken ontstaan.

Ga de hoogte in met kasten tegen wanden

Om te voorkomen dat je volledige (woon)studio vol komt te staan met kasten, is het raadzaam om de hoogte in te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een stellingkast in de keuken! De stellingkast maakt je keuken stoer en modern en biedt je daarbij ontzettend veel ruimte voor potten, je servies en glazen. Ook met je tv-meubel kun je de hoogte in! Naast de televisie heb je ruimte voor je favoriete films of spellen, boeken, enzovoorts. Zet altijd een paar accessoires in deze vakken, om de televisiemeubel niet te druk of saai te maken.