Keuken Trends

De nieuwste trends op het gebied van keukens

Geschreven door admin

Keukentrends

Bij het kopen van een nieuwe keuken zijn er elk jaar weer volop nieuwe trends. In 2015 wordt er veelal gekozen voor ambachtelijkheid en duurzaamheid. Een keuken op maat laten maken zoals je kunt lezen op www.nieuwewonen.nl sluit dan ook geheel aan op de laatste keukentrends. Ook het verbouwen van eigen groente en kruiden sluiten goed aan op deze trends. De zelf verbouwde groente en kruiden worden dan ook volop gebruikt bij maaltijden en diners in eigen huis. Waar men voorheen vooral om economische redenen genoodzaakt was om zelf het een en ander te verbouwen en thuis te dineren is het inmiddels tot een ware trend uitgegroeid. Zowel op internet als op televisie zijn vele thuiskoks en moestuiniers razend populair. Door deze trend krijgt de keuken een nieuwe plek in het interieur en dat is ook goed te zien in de keukentrends van 2015.

Ambacht

Niet alleen bij het bereiden en verbouwen van producten wil men de touwtjes in eigen handen hebben. Ook bij het ontwerp van de keuken wordt gekozen voor een keuken op maat. Waarbij je geheel je eigen eisen en wensen kunt laten zegevieren om jouw perfecte keuken te laten realiseren.

Duurzaamheid

Steeds meer mensen zijn bezig met duurzaamheid en milieu bewustheid. Een mooie zaak! Wanneer je je eigen sla verbouwt, zal je deze niet zo snel met milieu belastende bestrijdingsmiddelen bespuiten. Het gebruik van duurzame materialen wordt ook meegenomen in het interieur, zoals in populaire landelijke keukens. Bij landelijke keukens wordt er namelijk zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Ook bij het gebruik van keukenapparatuur wordt er gekeken naar duurzaamheid. Zo worden de energielabels van verschillende apparaten vergeleken voorafgaande het aanschaffen van nieuwe keukenapparatuur.

Samen zijn

Een andere trend die de afgelopen jaren steeds meer naar voren komt, is het samen zijn. In de keuken worden samen maaltijden bereidt, er wordt samen gegeten en de dag wordt op het gemak doorgenomen. Al deze zaken maken de keuken meer een leefkeuken, waar niet alleen gekookt wordt, maar ook echt geleefd. De keuken neemt een meer centrale plek in de woning in.