Sensor-Prusa

Met de komst van de Prusa i3 MK3S is een nieuw tijdperk aangebroken. Het is een verbeterde variant van de MK3. Daardoor is het nog beter mogelijk om 3D printen naar jouw hand te zetten als gebruiker. Dat komt bijvoorbeeld door de nieuwe sensor die het werken met verschillende soorten filament makkelijker maakt. Het is interessant om te bekijken wat er anders is en hoe dit jou kan helpen om nog beter ontwerpen te maken. Uiteindelijk is dat natuurlijk wel ook waar het jou als gebruiker om te doen is. Alle reden om dit te bekijken.

Meer soorten filament gebruiken
Hoewel ook de MK3 al geschikt was voor meerdere soorten filament, viel dit in de praktijk nog weleens tegen. Dit was te wijten aan het feit dat de sensor voor het filament bepaalde varianten niet goed kon herkennen. Dit kon dus tot problemen leiden. Dit was dan ook de belangrijkste aanbeveling die gebruikers deden toen de fabrikant vroeg wat het belangrijkste verbeter punt zou zijn om in de Prusa i3 MK3S door te voeren. Nu is het daardoor veel beter mogelijk om allerlei soorten filament op dezelfde manier te gebruiken met deze printer. Dit is een vooruitgang.

Verbetering in de techniek
De keuze voor een verbetering van de sensor bracht ook een andere verbetering met zich mee. Het is namelijk ook zo dat op deze manier nog beter met de techniek is om te gaan. Er is bijvoorbeeld niet voor de analoge sensor gekozen. Er is voor de optische variant gekozen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de betrouwbaarheid van de Prusa i3 MK3S ook sterk is verbeterd. Met name wanneer je kijkt naar de winst die dit voor ondernemers met zich meebrengt, is deze verbetering een positieve ontwikkeling te noemen. Er is bovendien op die manier veel meer mogelijk om gericht te werken.

Alle andere verbeteringen meewegen
Natuurlijk is de verbetering aan de filamentsensor niet de enige verbetering die gedaan is. Het is zelfs zo dat er een hele reeks aan verbeteringen is doorgevoerd in de Prusa i3 MK3S. Dit is in grote mate gedaan op basis van de wensen en eisen die door gebruikers werden aangegeven bij de fabrikant. Daardoor is de printer alleen maar meer naar de gebruiker toe opgeschoven. Dit maakt 3D printen dus ook beter mogelijk dan voorheen al het geval is. De kwaliteit van de ontwerpen die je maakt zal sterk verbeteren in alle opzichten waarop je het bekijkt.