De moderne woontrends van 2019

0
285
Design en lifestyle

Heb je een huis dat je wilt verbouwen maar weet je nog niet hoe je het precies wil inrichten? Of zoek je gewoon wat inspiratie om je huis wat moderner te maken? Hieronder staan de allernieuwste woontrends van 2019!

Welke kleuren zijn in?

Momenteel staat de ‘kleur’ zwart weer bovenaan. Het is al meer dan 100 jaar een moderne kleur en zo zal het nog wel even blijven. Vooral mat zwart wordt vaker gekozen. Het geeft een gevoel van drama en simplisticiteit aan je woning. Deze kleur wordt vaak gecombineerd met goud en wit. Wanneer je ervoor kiest om een kamer in het zwart te schilderen moet je wel rekening houden met de lichtinval. Zorg dat je voldoende natuurlijk licht hebt. Als een zwart schilderij je een beetje intimideert, kan je er altijd voor kiezen om een zwart meubelstuk te kopen. Zoals een klein tafeltje, wat kasten of grote hoekbanken.

Moderne meubelstukken

Momenteel heb je nog maar twee soorten banken waarvoor je echt kan kiezen. Afgeronde ligbanken of hoekbanken. Beide zijn momenteel heel modern al wordt er verwacht dat hoekbanken de echte nieuwe trend gaan worden. Ze geven veel meer ruimte aan kleine ruimtes. Perfect dus als je in het stad woont of als je gewoon meer plaats wilt geven aan een ruimte. Dit jaar wordt er ook verwacht dat de kleuren van meubelstukken eerder gewaagd en uniek gaan zijn.

Beton

Misschien is dit het meest onverwachte element. Als je denkt aan een hedendaagse miljionairenwoning, dan zou je nooit een goedkoop materiaal als beton verwachten. Maar door zijn sterk karakter kan dit materiaal overal worden gebruikt. Op vernieuwende manieren. Zo kan je betonnen trappen maken zonder leuning of kiezen voor betonnen tegels. Beton geeft een gevoel van warmte en geeft een mooie imperfectie aan de hele kamer. Vaak kijken architecten naar de textuur van een bepaald materiaal en die van beton is zeer uniek. Er wordt echter voorspeld dat beton vooral gebruikt gaat worden bij kleinere stukken. Zoals een bloempot of lamp.