Hoortoestellen hebben vaak nog een ouderwets beeld. Ze zijn groot en soms lomp en zitten in de weg, maar tegenwoordig is dat dus helemaal niet meer het geval. Daar kwam ik laatst achter toen ik met mijn vader op pad ging voor een hoortest. Ook hoortoestellen gaan mee in de tijd en in deze tekst gaan we kijken welke functionaliteiten hoortoestellen van Van Boxtel Hoorwinkels tegenwoordig hebben. Ze zullen ook wel ergens anders te verkrijgen zijn, maar ik heb in deze winkel in ieder geval mijn ogen uitgekeken.

Maten van de toestellen

Allereerst zijn de hoortoestellen tegenwoordig een stuk kleiner dan dat ze eerst waren. De hoortoestellen van deze tijd kunnen makkelijk in of achter het oor geplaatst worden zodat de toestellen helemaal niet meer opvallen.

Bluetooth

Ook zijn er tegenwoordig een hoop mogelijkheden wat betreft connectiviteit. Zo kun je het hoortoestel verbinden met verschillende apparaten via een bluetooth connectie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de telefoon. Je hoort de telefoon overgaan, je kunt een gesprek voeren via het apparaat en daarnaast kun je ook muziek luisteren via het apparaat. Dit kan bijvoorbeeld ook met de Televisie. Het is dan dus niet meer zo dat je het geluid van het apparaat zelf harder moet zetten om iets te kunnen verstaan, je hoort het immers gewoon via het apparaat zelf.

Smartphone

Wat de bluetooth verbinding nog interessanter maakt is dat je alle instellingen via de smartphone ook kan in stellen. Je kunt, door middel van het gebruiken van een app, heel gemakkelijk de volume aanpassen of andere instellingen wijzigen. Je hoeft dan niet meer het apparaat uit het oor te halen of op een andere onhandige manier, om de instellingen te wijzigen.

Batterijen

Ook aan de batterijen van hoortoestellen is een hoop verbeterd. Eerder was het zo dat je eens in de zoveel tijd de batterijen moest vervangen wanneer het apparaat leeg was. Meestal kreeg je wel een melding wanneer ze vervangen moesten worden, maar soms was je hier simpelweg te laat mee. Tegenwoordig kunnen de apparaten opgeladen worden. Je kunt ze dan ‘s nachts aan de oplader leggen en er daardoor voor zorgen dat de apparaten de volgende dag gewoon netjes opgeladen zijn.

Kortom, absoluut een aanrader om je hier eens in te verdiepen. Op zoek naar meer tips en leesvoer omtrent het ouder worden? Dan verwijzen we je door naar de website van Jongesenioren.nl.