Aan het begin van een nieuw jaar, kan het de moeite waard zijn om een verandering van je interieur te overwegen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van nieuwe accessoires, het opvrolijken van een kale muur met een nieuw behangetje, enzovoorts. Ook kun je het vervangen van meubels in huis overwegen. Vervang bijvoorbeeld een oude bank, geef je slaapkamer een nieuwe look met een mooi bed, enzovoorts. Voordat je aan het vervangen van meubels begint, kan het de moeite waard zijn om de meubeltrends van 2019 nog eens te bekijken! In dit artikel zetten we deze trends voor je op een rijtje.

Steigerhouten meubels winnen aan populariteit

Voor 2019 wordt verwacht, dat met name de steigerhouten meubels het goed zullen doen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie steigerhouten bank voor op een balkon of terras, een steigerhouten nachtkastje voor naast je bed, enzovoorts. Doordat steigerhout een relatief zacht type hout is, kun je dit materiaal eenvoudig zelf bewerken. Naast de mogelijkheid om steigerhouten meubels in de winkel te kopen, kun je zodoende ook kiezen voor het produceren van je eigen meubels. Op internet vind je handige stappenplannen en bouwtekeningen, die je hierbij kunnen helpen. Voor welke meubels kies jij in je interieur?

Tip: ook wanneer je ruimtes meer warmte wilt geven, kan het gebruik van steigerhouten meubels interessant zijn. Het hout heeft een bijzonder warme uitstraling!

Kies voor meubels met een industriële tint

Naast de groeiende populariteit van steigerhouten meubels, winnen ook meubels met een industriële tint aan populariteit. Denk bijvoorbeeld aan een mooie industriële stellingkast voor in de keuken. Met een dergelijke kast heb je niet alleen een stoer element in je interieur! Ook zorgt de industriële kast voor meer opbergruimte. Gebruik de opbergruimte bijvoorbeeld voor je servies, pannen, enzovoorts.

Tip: plaats potten met verschillende soorten pasta op de planken van je stellingkast. Deze potten geven je kast een speelse tint!