De meerwaarde van fysieke foto’s

0
421
Fotoboek
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Bijzondere momenten wil je het liefst voor altijd koesteren. Een goede herinnering blijft altijd in het hoofd, maar helaas vervaagt het beeld wel na verloop van tijd. Om ervoor te zorgen dat de herinnering helder blijft, kun je foto’s maken. Veel mensen schieten foto’s met de telefoon, maar dit betekent niet dat je ze alleen in een digitale galerij kunt bewaren. Het is namelijk nog veel leuker om de foto ook uit te laten printen en er iets tastbaars van te maken.

Maak jouw herinneringen tastbaar!

Een groot voordeel van fysieke foto’s is dat je met wat creativiteit een prachtig fotoboek kunt creëren. Een fotoboek maken is leuk en laat je stil staan bij de bijzondere momenten die je hebt meegemaakt.

Als je een fotoboek wilt maken, kun je een speciale periode of speciaal persoon als uitgangspunt gebruiken. Maak een selectie van de mooiste foto’s en combineer dit met decoraties die in verband staan met de de momenten uit de foto. Denk bijvoorbeeld aan het vliegticket van de vakantie of het parasolletje uit de cocktail. Gaat het boek over een lang weekendje weg met jouw lover? Neem dan een dag de tijd voor het maken met je partner en gebruik dit als extra quality time. Op deze manier kun je samen tijdens het maken terugdromen over de leuke trip die jullie gemaakt hebben.

Gebruik de hoogtepunten als decoratie

Vanzelfsprekend bestaan speciale periodes uit een heleboel momenten, maar er zijn altijd hoogtepunten. Dat leuke kleine restaurantje waar je toevallig terecht kwam of de blik van jouw moeder bij haar suprise party toen ze 60 werd. Je kunt deze momenten ook perfect ter decoratie gebruiken. Zo kun je een foto’s op canvas laten afdrukken en in de woonkamer hangen, maar ook een magnetisch fotolijstje op de koelkast is een leuk idee. Voor alle types interieur kun je een formaat of type bedenken die past bij jouw stijl.  

Maak gebruik van de mogelijkheden anno 2021

Ben je van het handwerk? Dan is zelf knippen en plakken de ideale manier om een boek samen te stellen. Maar tegenwoordig kun je online ook een heleboel met een fysiek boek als resultaat. Tegenwoordig kun je zelfs een volledig boek maken vanuit het gemak van jouw smartphone. De foto’s staan er toch al op en met een paar simpele handelingen heb je zo een volledig boek ontworpen. Een stuk simpeler en geen lijmresten op je vingers.

Een fotoboek cadeau doen

Hoe leuk het ook is om een fotoboek voor jezelf te hebben, stel je eens voor hoe blij je vrienden en familie kan maken met zo een persoonlijk cadeau. Los van het feit dat je het bij ouders al vaak niet fout kan doen met een paar schattige foto’s van de kids, geef je ook een cadeau waar echt over na is gedacht en tijd in is gestopt. Kan je niks origineels verzinnen voor de feestdagen, geef dan een zelf samengesteld fotoboek. Die hebben ze in ieder geval nog niet!