De magische werking van een zoutlamp

0
287
Design en lifestyle

Zoutlampen bestaan al een behoorlijk aantal jaren, maar kom je tegenwoordig steeds vaker tegen. Niet alleen bij mensen thuis, maar ook in restaurants. Of op hotelkamers en zelfs in een toenemend aantal kantoorruimten, worden steeds vaker decoratieve zoutlampen gebruikt. Een originele zoutlamp bestaat uit een klomp of brok zout dat afkomstig is uit het Himalayagebergte. In het midden wordt een gaatje geboord, zodat er een lampje in past. En de zoutlamp straalt vervolgens een diep roze kleur uit, wat in veel ruimten voor een sfeervolle lichtval zorgt.

Een zoutlamp in de slaapkamer

Particulieren gebruiken een zoutlamp het meest in de slaapkamer. Het donkerroze licht zorgt voor wat extra sfeer en is toch nog helder genoeg om bij te lezen. Sommige mensen geloven en beweren dat er de zoutlamp ook een gezonde uitwerking heeft op je lichaam. Het zou bijdragen aan een betere nachtrust, hoesten en astmatische klachten verminderen. Daarnaast zou het zout waarvan de lamp is gemaakt zorgen voor een hoger gehalte aan serotonine in lichaam. Dit is een stof die ervoor zorgt dat we ons gelukkig of juist minder gelukkig voelen.

Zoutlamp

Een zoutlamp straalt negatieve ionen uit

Ionen zijn elektrisch geladen moleculen die zich overal om ons heen bevinden. Des te schoner de omgeving, des te meer negatieve ionen zich in de lucht bevinden. Negatieve ionen zorgen voor een verhoogde concentratie zuurstof in ons lichaam en dat zorgt ervoor dat verschillende lichaamsdelen en functies beter werken. Positieve ionen bevinden zich ook overal om ons heen en hebben het tegenovergestelde effect. Deze worden vooral uitgestraald door huishoudelijke apparaten en mobiele telefoons. Door de aanwezigheid van een zoutlamp worden de effecten van positieve ionen verminderd en dat draagt dus bij aan een betere nachtrust en functioneren van ons lichaam.

Werking van een zoutlamp: feit of fabel?

Een zoutlamp bestaat uit puur zout en daarvan is bewezen dat dit zowel water als bacteriën en stof absorbeert Dat verwarmd zout negatieve ionen afgeeft, staat ook vast. Het is echter zeer de vraag of een klein lampje dat verwarmd wordt in bijvoorbeeld de slaapkamer, voldoende kracht heeft om heel veel invloed op de omgeving uit te oefenen. Waarschijnlijk is dat niet het geval. Schadelijk is een zoutlamp echter niet en het blijft een feit dat zo’n donkerroze slaaplicht in ieder geval heel sfeervol is.

Geschreven door GMU | Big Data Online Marketing