De leukste woonwijken van Antwerpen

0
390
Design en lifestyleDesign en lifestyle

In Antwerpen zijn veel verschillende buurten te vinden, waardoor het erg lastig kan zijn als nieuwkomer om te weten waar jij het beste kunt verblijven. Of het nu voor de korte termijn is of voor een lange tijd, je wilt dat je je thuis voelt in de buurt waar je woont. Ben jij van plan om een huis te kopen in Antwerpen? Lees dan dit artikel waarin we een aantal tips geven die jou helpen om de beste, gezelligste en leukste buurten in Antwerpen te vinden.

Levendig wonen in de  Sint-Andries buurt

Wandelen in een gezellige buurt in Antwerpen? Hiervoor moet je een bezoek brengen aan Sint-Andries. Ondanks dat de naam wellicht vreemd klinkt voor velen, is het een van de gezellige plekken in de stad. De meeste mensen bezoeken specifieke plekken binnen deze buurt, namelijk twee straten. De kloosterstraat en de nationalestraat. In deze straten vind je veel mooie, kleine winkels waar je gezellig de dag door kan brengen. Ook is dit de ideale plek in de stad om op zoek te gaan naar echte tweedehands parels, aangezien er veel antiekwinkels liggen. Voor iedereen die wilt gaan wonen in een levendige wijk in Antwerpen is dit een ideale buurt, aangezien het mooi uitzicht heeft en dichtbij veel plekken ligt.

 

Benieuwd naar het aanbod woningen in deze woonwijk? Bij Heylen Exclusief, de grootste makelaar van Antwerpen, hebben ze een ruim aanbod. Van appartementen tot complete woningen.

Gezellig wonen in ’t Eilandje

’t Eilandje was ooit een bekend havengebied in Antwerpen, maar tegenwoordig is het gebied voornamelijk bekend als gezellige woonwijk. Er zijn in de laatste tijd veel nieuwe gebouwen gekomen en het zit vol met de lekkerste restaurants om de avond te spenderen. Ook is het een knusse plek, omdat je zo dicht bij het water bent. Daarom wordt het geadviseerd om eens op zoek te gaan naar een mooi appartementje in deze buurt. In de zomertijd zitten de meeste bewoners regelmatig aan de waterkant, terwijl je in de winter kunt schuilen in de knusse restaurants voor een kop warme koffie. Voor de lange termijn wil je wellicht liever op zoek gaan naar een appartement meer in de stad, waar je minder last zal hebben van de wind.