De kleurtrends 2018 in je interieur

0
804
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Mensen hebben vaak de meeste moeite met het uitkiezen van een kleur voor hun interieur. Je wilt eigenlijk af van het saaie wit voor de muren en het plafond, maar er zijn zoveel verschillende kleuren beschikbaar dat het enorm lastig is een beslissing te nemen. Wat je in dat geval zou kunnen helpen is het opzoeken van de kleurtrends van 2018. Misschien ziet hier iets tussen dat je als kleur in je interieur kunt gebruiken. De kleuren zijn echter vaak een persoonlijke voorkeur van een bepaalde trendsetter. Je kan hier echter wel wat inspiratie mee opdoen.

Lichte roze kleuren

Hoewel er enorm veel verschillende kleuren de trend van 2018 worden genoemd. Zien we een bepaalde kleur in de meeste lijstjes op het internet terugkomen. In veel interieurs worden dit jaar lichte roze kleuren gebruikt. Roze als basis voor het interieur of alleen als accent in combinatie met een andere kleur. Dit is niet het felle roze, maar een minder opvallende lichte variant.

Grijstinten zijn nog in

Verschillende tinten grijs zijn al jaren een goed alternatief voor wit en zwart. De kleur kan in zeer veel tinten gebruikt worden van licht tot donker. In 2018 is deze trend nog altijd niet veranderd. Grijs is nog steeds in en verschilt alleen iets in tint vergeleken met vorig jaar.

Trendlijsten van verfmerken

In kleuren is zo’n grote variatie dat iedereen hier een andere mening over heeft. Je kunt daarom ook het beste een kleur op je eigen smaak uitkiezen. Als je inspiratie op wilt doen door de kleurtrends te bekijken dan kan je het beste kijken de lijsten die de bekende verfmerken ieder jaar uitbrengen opzoeken. Onder andere Flexa en Histor maken ook in 2018 een lijst bekend met trends op het gebied van kleuren. Deze lijsten kan je ook in de doe-het-zelf zaak opvragen die het verfmerk verkoopt.