De juiste bedrijfskleding uitkiezen voor jouw personeel

0
365
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een herkenbare, professionele outfit is voor horecapersoneel onmisbaar. Of je nu een klein koffietentje, een lunchroom, een soepbar, een eetcafé of een restaurant met Michelinsterren runt. Gasten moeten direct kunnen zien bij wie ze iets kunnen bestellen en het personeel zelf moet zich er ook lekker in voelen. Voor zowel de zwarte als de witte brigade is het zaak de kleding te laten aansluiten bij het imago dat je als ondernemer wilt creëren.

Er tiptop uitzien

Uniformiteit, het woord bedrijfskleding zit daar al in besloten. Maar het is niet gezegd dat het tenue van je werknemers per se stijf en/of autoritair moet zijn. Je vindt diverse horeca kleding op www.horecawebstore.nl, waar de mogelijkheden en combinaties eindeloos zijn. Van vlotte broeken met zakken aan de zijkanten waarbij strakke t-shirts mooi staan, bijvoorbeeld voor een eetcafé of strandtent, tot stijlvolle blouses en pantalons. Zo nodig kun je de bedrijfsnaam erop laten drukken of borduren. Ook is het een aardige tip om de kleding te laten sponsoren. Het gaat er uiteindelijk om dat het personeel er tiptop uitziet, bewegingsvrijheid heeft en zijn ‘gereedschap’ kwijt kan. Daarvoor zijn natuurlijk ook riemen en heuptasjes beschikbaar.

De witte brigade

Ook aan de witte brigade is uiteraard gedacht bij het samenstellen van het uitgebreide aanbod aan de diverse horeca kleding op www.horecawebstore.nl. Mutsen, buizen, schorten, t-shirts, de beste merken zijn geselecteerd om koks en hun teams te laten schitteren in de keuken. Vergeet niet dat een beetje chef zo nu en dan de eetzaal inloopt. Of misschien heb je een open keuken. Dan moeten de gasten kunnen zien dat men er ook in de keuken verzorgd en betrouwbaar uitziet. Dit kan in diverse kleuren en dessins.

Het juiste imago

Denk bij de keuze van je horeca kleding aan het imago dat je als ondernemer wilt hebben. Zo is in veel eetcafés de sfeer ongedwongen en volstaan t-shirts met jeans en sneakers. Al vinden anderen een blouse daar weer meer bij passen, en zal er in de wat chiquere gelegenheden voor jasje-dasje gekozen worden. Je doet er goed aan e.e.a. te bespreken met je personeel, waarbij de eindbeslissing aan jou is. Kijk rond in ons uitgebreide assortiment!