De inrichting van een kantoor

0
761
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Tegenwoordig wordt er veel waarde gehecht aan een goede inrichting van een kantoorpand. Dit heeft te maken met de klanten die er over de vloer komen, maar ook de uitstraling die een bedrijf naar buiten wil hebben. Maar waar moet je nou op letten wanneer je van plan bent om een kantoor te gaan inrichten?

De eerste indruk

Het belangrijkste aan een kantoorpand is dat bezoekers een goede eerste indruk krijgen, want deze kan je niet overdoen. Zorg ervoor dat de entree van het pand, dus ook de buitenkant, voldoende aandacht heeft gekregen. De bedrijfstuin moet netjes verzorgd zijn en de entree binnen het gebouw moet goed geregeld worden. Zorg ervoor dat er een nette wachtruimte is voor bezoekers en bedien bezoekers op hun wenken.

Denk aan de werknemers

Naast het feit dat een kantoor op een goede en leuke manier moet worden ingericht is het ook zaak om de medewerkers inspraak te geven. Zij zijn namelijk de mensen die er iedere dag weer terugkeren en het er fijn moeten hebben. Ergonomische werkplekken worden bijvoorbeeld hoog in het vaandel gezet door directies en het management van een onderneming. Op deze manier wordt de kwaliteit van het werken beter en op de lange termijn is het ook goed voor de gezondheid van de werknemer. Een goede gezondheid betekent minder dagen verzuim en minder dagen verzuim beter een hogere productiviteit. Een win-win situatie dus.

Niet zelf inrichten

Het kan ook natuurlijk voorkomen dat je er voor kiest om geen intrek te nemen in een eigen kantoorpand, maar bijvoorbeeld kiest voor flexibele werkplekken. Zo kan je gemakkelijk een vergaderruimte in Amsterdam bestrijken via The Office Operators. Wanneer je kiest voor een dergelijke aanpak is het verstandig om A en B locaties tegen elkaar af te wegen om zodoende ene juiste prijs-plaats verhouding te realiseren. Een ruimte in hartje Amsterdam zal veel geld kosten, een goede uitstraling hebben, maar wellicht is het helemaal niet praktisch om hier te vergaderen. Houd hier dus rekening mee.