De ideale lampen voor in de slaapkamer

0
551
Design en lifestyle

De slaapkamer moet een knusse, romantische ruimte zijn! Een plek om aan het eind van de dag heerlijk tot rust te komen. Als onderdeel van zo’n romantische ruimte is het raadzaam om uitgebreid naar geschikte lampen voor in de slaapkamer te zoeken. Kies je bijvoorbeeld voor moderne spotjes in het plafond van de slaapkamer? Of geef je de voorkeur aan een stijlvolle hanglamp? In dit artikel zetten we verschillende lampen op een rijtje, die meer sfeer aan je slaapkamer kunnen geven. Naast lampen hebben ook de overige meubels in de slaapkamer een groot effect op de sfeer in deze ruimte.

Een mooie hanglamp boven het bed hangen

Een hanglamp voor aan het plafond van de slaapkamer wordt vaak als de meest geschikte lamp gezien. In het bijzonder wanneer je voor een ietwat klassieke hanglamp kiest. Het authentieke karakter van zo’n hanglamp past bij de sfeer die normaliter in een slaapkamer hangt.

Naast een hanglamp kan ook het gebruik van een klein lampje op nachtkastjes naast het bed het overwegen waard zijn. Kies ook nu voor een warm type licht! Een lampje voor op het nachtkastje heeft vaak een kleine lampenkap, om te voorkomen dat je rechtstreeks in de lamp kijkt als je deze inschakelt.

Moderne en duurzame ledverlichting gebruiken

Reeds werd al beschreven dat twee lampjes op de nachtkastjes aan weerszijden van het bed voor een verbetering van de sfeer in deze ruimte kunnen zorgen. Dit is echter niet de enige mogelijkheid! Denk ook aan de optie om moderne ledverlichting achter je bed of bijvoorbeeld een kast te plakken. Ledverlichting wordt tegenwoordig geleverd in de vorm van led-strips, waarvan de kleuren met een afstandsbediening veranderd kunnen worden. In de ochtend gebruik je een heldere kleur licht, in de avond een romantisch rood gekleurd licht.