De ideale avond begint in jouw keuken!

0
352
Design en lifestyleDesign en lifestyle

En waar eindigt die? Dat maakt eigenlijk niet zo gek veel meer uit, zolang jouw gasten het maar naar hun zin hebben. Zorg daar dan ook voor!

 

Stel, jij krijgt bezoek over je vloer. Dan geldt toch die eeuwenoude slogan waar handelaren en winkeliers altijd mee strooien dat luidt: wij zijn pas tevreden als u het ook bent? Dat is het gekke aan leugens én clichés: ze bevatten altijd wel een kern van waarheid. Zwaar overtrokken vaak, maar toch. 

We dwalen een beetje af. Maar tevredenheid van jouw gasten staat zeker voorop! Dus laat jij het niet alleen overkomen alsof jij al jouw zaakjes volledig op orde hebt, dat moet ook gewoon zo zijn. Dat blijkt echter niet alleen maar uit wat jij allemaal op tafel zet, maar ook hoe. En uit allerlei zaken daar omheen. Wil je weten wat we precies bedoelen? Dan nemen we je even mee langs alle belangrijke facetten waar jij je aan moet houden om je gasten tevreden te stellen én te houden.

Enkel de hoogste kwaliteit is goed genoeg

En dan hebben we het over keukengerei. Oké, niet iedereen heeft ongelimiteerde financiële middelen, dat snappen wij ook wel. Maar waarom zou je om de haverklap iets kopen dat kapot gaat dan te kiezen voor kwaliteit die nog jarenlang meegaat? Er zijn gewoon bepaalde merken op de markt die garant staan voor de duurzaamheid van hun producten. Misschien ken jij sommige daarvan wel. En anders kun je altijd nog even navraag doen in je directe omgeving of vriendje Google jou op weg laten helpen bij een beetje zelfonderzoek. Ga af op gebruikersrecensies, professionele artikelen en blogs om die belangrijke knopen door te hakken.

Wat een plaatje!

Denk breder dan alleen je eettafel. Heel je interieur moet onderworpen zijn aan een flinke opruim- en schoonmaak beurt voordat jij er ook maar aan denkt om de deur te openen voor jouw gasten. Zorg dat er voldoende stoelen staan voor iedereen en dat ook alle bezoekers aan de tafel passen. Speel met licht, huisparfums en andere decoraties om orde op zaken te stellen. Natuurlijk kies jij ook je allermooiste servies uit dat perfect bij de gelegenheid past. Bestek vinden dat daar weer bij aansluit is helemaal niet moeilijk. Zeker niet wanneer je op van Kempen en Begeer kunt vertrouwen. En dat kun je!

Even bijkomen zeg!

Groot gelijk. Zeker wanneer het menu uit meerdere gangen bestaat, is de kans aanzienlijk dat je

iedereen even de kans gunt om lichamelijk tot zichzelf te komen na de maaltijd. Daar kan wijn, koffie, bier, een borrel, thee, sap, water, frisdrank of ander drinken bij. En de heerlijkste zelfgemaakte hapjes, die jij met zorg garneert en serveert! Na zo’n afsluiter kan jouw perfecte avond niet meer stuk.