De eerste schooldag van je kind: dit moet je niet vergeten

0
337
WonenWonen

De eerste schooldag van je kind is misschien voor jou wel net zo spannend. Je wil dat de ervaring goed is en dat je kindje het vooral naar zijn of haar zin heeft. Natuurlijk kun je hier zelf weinig aan doen – je bent er immers zelf niet bij. Toch kun je er wel voor zorgen dat ze alles meekrijgen om er een onvergetelijke dag van te maken. Vergeet deze dingen vooral niet!

Schooltas

Een schooltas is onmisbaar als je kind voor het eerst naar school gaat. Rugzakken zijn namelijk niet alleen handig maar ook nog eens superstoer. Hiermee zorg je ervoor dat je kindje met veel vertrouwen de drempel overstapt en zijn of haar schooltas trots aan alle nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kan showen.

Lunchspullen

Dan door naar de lunch! Wat geef je ze mee? En hoe verpak je dit? Een broodje, koekje en een stuk fruit is natuurlijk altijd een goede keuze. En met een drinkbeker vol melk of ranja doe je ze ook al snel een plezier. Er zijn diverse Mepal producten verkrijgbaar waarin je de lunch van je kindje handig én lekvrij mee kunt geven. Ideaal!

Knuffeltje

Kan je kind wel wat extra support gebruiken tijdens deze spannende dag? En wijkt dat ene knuffeltje nooit van de zijde? Dan is het misschien verstandig om ‘m toch in de schooltas te stoppen. Dit voorkomt veel extra stress en draagt bij aan het proces. Je kindje mist jou natuurlijk, maar heeft met het knuffeltje nog wel iets van thuis mee. Lekker vertrouwd.

Dikke zoen

Het laatste wat je natuurlijk niet kunt vergeten is om een dikke zoen te geven bij het gedag zeggen. Reken maar dat deze dag spannend is. Zowel voor je kindje als voor jou. Voor jullie beide is het dan wel zo fijn dat jullie goed afscheid nemen en elkaar beloven ’s middags te vertellen over de leuke dingen die jullie de hele dag gedaan hebben.

Dan is het tijd om weg te gaan. Maar je weet dat je ze in vertrouwde handen achterlaat en dat je ’s middags alle verhalen kunt aanhoren onder het genot van een glaasje ranja.