In het najaar proberen veel woningbezitters het interieur in huis een opknapbeurt te geven! Door ruimtes gezelliger te maken, is het niet langer vervelend om tijdens de herfst en winter veel binnen te moeten zitten. Bij het verbeteren van de sfeer in ruimtes, zijn er verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kleine accessoires, zoals leuke bloempotjes of een nieuw lampje op een bijzettafel. Ook kun je de verbetering van de uitstraling van ruimtes grootser aanpakken, door bijvoorbeeld een muur te schilderen of van een laagje behang te voorzien. In dit artikel beschrijven we verschillende decoratietrends voor dit najaar.

Neem de tuin je woning mee in met een botanische woonkamer

Botanische woonkamers zijn dit jaar erg in trek! Bij een botanische woonkamer maakt men gebruik van een behangsoort met bijvoorbeeld de contouren van bomen, in combinatie met tal van planten in huis. Dit zijn vaak geen kleine plantjes voor in de vensterbank, maar grotere kamerplanten. Op deze manier neem je de tuin mee naar binnen.

Bij het inrichten van een botanische woonkamer is het belangrijk om voor de juiste verhoudingen te zorgen. Een te groot aantal planten kan een ruimte namelijk ook onrustig maken!

Kies voor een vrolijk behangetje op de muur

Naast de mogelijkheid om van je woonkamer een botanische ruimte te maken, kun je er ook voor kiezen om muren van een vrolijk gekleurd behangetje te voorzien. Behang is relatief eenvoudig op een muur aan te brengen en kan daarbij snel weer vervangen worden. Veel mensen brengen een nieuwe laag behang zelfs aan over hun oude behang. Bij verf is dit lastiger, omdat een felle kleur eerst geneutraliseerd moet worden met een witte kleur verf.

Tip: kijk ook eens naar mogelijkheden om muren op te fleuren met zogenaamde muurstickers. Deze zijn nog makkelijker aan te brengen en weer te vervangen!