De bijkeuken inrichten

0
2631
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Bij het inrichten van de woning wordt er veel aandacht besteed aan bepaalde vertrekken zoals de woonkamer, de slaapkamer en de keuken. Een bijkeuken daarentegen is een ruimte die vaak achterblijft. Deze ruimte wordt vaak gebruikt als opslag voor overbodige spullen, waar jassen worden opgehangen en schoenen en laarzen worden opgeborgen.

Wanneer er aandacht wordt besteed aan een nieuwe keuken, een keukenrenovatie of de aanschaf van nieuwe keukenapparatuur, wordt de bijkeuken vaak overgeslagen. Terwijl deze ruimte in enkele eenvoudige stappen al snel opgeleukt kan worden, waardoor ook deze ruimte meer onderdeel van het complete interieur wordt.

De schoenen netjes wegwerken

De bijkeuken wordt vaak gebruikt als ruimte waar de schoenen worden uitgedaan en vaak in de ruimte worden rondgeslingerd. Een vrij simpele manier om van deze rondslingerende schoenen af te komen is door een dichte schoenenkast te plaatsen. Wanneer je de ruimte hebt voor een wat grotere kast, kun je in de kast ook voor haken zorgen om eventueel jassen en tassen weg te kunnen hangen. Hierdoor kan een rommelige look ineens veranderen in een mooi strak opgeruimde ruimte.

Een deurmat

Omdat de bijkeuken vaak direct in de tuin uitkomt, is een grote deurmat zeker een aanrader. Kies voor een mooie mat, die goed aansluit bij de rest van de ruimte en het interieur zodat meteen duidelijk wordt dat er ook aan deze ruimte aandacht wordt besteed.

Plaats een bankje in de bijkeuken

De bijkeuken is vaak de aangewezen plek om de schoenen en laarzen uit te doen. Een bankje om even te zitten bij het uittrekken van het schoeisel is daarom geen overbodige luxe. Vooral kleine kinderen vinden het fijn om even te kunnen zitten wanneer ze hun schoentjes aan- en uittrekken. Het type bankje is afhankelijk van de stijl die je ook in de keuken en de rest van het interieur hanteert. Bij een landelijke keuken is het leuk om een oud doorleefd houten bankje te gebruiken. Een oud schoolbankje kan bijvoorbeeld een erg leuk sfeertje geven. Kies je juist voor een strak modern interieur, dan past hier ook beter een strak functioneel bankje bij.

Een kapstok

Als er in de schoenenkast geen ruimte is voor jassen, dan is het ook zeker een must om een kapstok in de bijkeuken te hangen. Het is vaak de plek waar heel het gezin binnenkomt. Zeker na een regenachtige dag, is het fijn om de jassen direct op te hangen in de ruimte waar je binnenkomt.