Je bent je huidige interieur helemaal zat. Daarom wil je graag wat nieuws en verfrissends. Dan is de betonlook echt wat voor jou! Deze look is tegenwoordig helemaal in en je ziet het overal; in woningbladen, televisieprogramma’s etc. De betonlook oogt erg industrieel, maar tegelijkertijd ook warm en het toont karakter.

 

Betonlook door middel van verf

 

Om een betonnen muurlook te creëren, kun je natuurlijk je stucwerk afbreken. Dit gaat voor velen een stapje te ver. Gelukkig kan het ook anders. Sinds de betonlook echt ‘hot and happening’ is geworden, zijn ontwerpers gaan kijken naar een betonlook van verf. Hiermee creëer je de illusie dat je stucwerk gesloopt is! Bij het aanbrengen van een betonlook verf, kun je één of meerdere laagjes aanbrengen. Dit natuurlijk afhankelijk van het gewenste effect. Het resultaat hiervan is een ongepolijst beton. Deze betonlook verf is niet alleen te gebruiken op de muur. Je kunt hiermee ook je vloer een betonnen uitstraling geven!

 

Betonlook door middel van behang

 

Is behang toch meer jouw stijl? Dan kan je kiezen voor behang met een betonlook. Dit behang is in principe een fotobehang die je een echte ‘betonnen muur’ uitstraling geeft. Met de betonlook behang heb je enorm veel keuze. Je kunt uit verschillende tinten en structuren kiezen die elk voor een ander effect zorgen. Met behang zijn de bekistingpanelen duidelijk zichtbaar, waardoor de betonlook nog duidelijker naar voren komt.

 

Betonstuc

 

Als laatste kun je ook de huidige stucwerk afbreken en een betonstucwerk plaatsen. Het voordeel hiervan is dat het waterdicht is en erg makkelijk schoon te maken is. Ook creëer je hiermee een hele strakke look, perfect voor in de keuken of badkamer! Dit klusje kun je het best overlaten aan een specialist. Zo weet je zeker dat het goed wordt uitgevoerd én dat je blij zult zijn met het eindresultaat.

 

Betonlook is geplaatst… en nu?

 

Je bent er (bijna) helemaal klaar voor. Je weet nu wat voor soorten betonlooks er zijn, je hebt een stijl kunnen kiezen en deze is geplaatst. Ga je nu verder met de inrichting? Dat kan wel even wachten. Je wilt natuurlijk lang kunnen genieten van je nieuwe betonlook! Dit kan door een betoncoating. Dit is geen coating ván beton, dit is een coating vóór beton. Deze coating zorgt voor een beschermlaag op je beton, waardoor je er lang van kunt genieten.

 

Hoe pas je hier je styling op aan

 

Je betonlook is helemaal klaar, nu de inrichting van je huis nog! Dit kan zo stoer of warm zijn als je dat zelf wilt. Ga je voor een industriële loftlook? Dan kan je het best zwarte stoere meubels van hout of metaal gebruiken. Naast zwart zijn grijs en wit ook erg populair om te gebruiken voor de industriële loftlook. Combineer dit met kleurvolle schilderijen, bankkussentjes of grafische printjes. Zo zorg je ervoor dat je huis niet té zwart-wit wordt en geef je het een beetje warmte.

 

Houd je meer van een klassieke look? Kies dan voor robuuste, witte en gestoffeerde meubelen. Geef je huis/slaapkamer bijvoorbeeld een wit tapijtje, zo geef je je kamer een romantische en knusse uitstraling!