De beste tips voor het verkopen van je huis

0
271
Design en lifestyle

Je wilt zo snel mogelijk je woning verkopen voor de beste prijs en het liefst zonder kopzorgen. Maar welke middelen kun je allemaal gebruiken om je huis er op en top uit te laten zien en aantrekkelijk te maken voor de verkoop? Met een goede verkooppresentatie heb je een grote kans dat jouw huis niet lang te koop staat!

Verkopen doe je zo!
Met een erkende makelaar ben je al een eind op de goede weg. Een NVM makelaar/taxateur is vaak beëdigd en kan met een taxatie de exacte waarde van je woning bepalen en daar van uit de juiste vraagprijs adviseren. Hij neemt veel taken onder zijn hoede en begeleidt je met de verkoop. Hij doet veel vooronderzoek, zoals de kadaster gegevens van de woning bestuderen en kijkt of er andere bijzonderheden zijn. De makelaar zelf zal je ook voorzien van deskundig advies.

1. Ruim je huis op en creëer een warme sfeer
Een opgeruimd en schoon huis is een must voor de verkoop. Het maakt je huis ruimer en overzichtelijker als er geen rommel of ander overbodige dingen rondslingeren. Je huis moet er schoon en fris uitzien, nog meer dan anders. Zet bloemen op de tafel, prachtige kaarsen op het dressoir en een paar kussentjes en/of kleedjes op de bank of vloer. Zet geurstokjes op de vensterbank en spray wat lavendel op je beddengoed en in de kasten. Een aangename geur in huis is heel belangrijk. Creëer een warme en gezellige sfeer. Mocht je moeite hebben met het aankleden van je woning, dan is het raadzaam een professional in te huren voor de verkoopstyling.

2. Maak foto’s van je woning
Maak goede en duidelijke foto’s van iedere kamer in huis. Laat zien wat je allemaal in huis hebt en vergeet geen enkel belangrijk hoekje. Kijkers zijn altijd visueel ingesteld en willen eerst foto’s zien voordat ze gaan bezichtigen.

3. Ga netwerken
Met je huis op Funda en andere huizensites, marktplaats, Facebook en andere sociaal media kanalen bereik je een hoop mensen. Vraag aan familie en bekenden of ze je bericht willen delen.

Open Huizen Dag
Verhoog je kansen en doe mee met de Open Huizen Dag, waarin eventueel geïnteresseerden vrijblijvend je huis kunnen bezichtigen. Je huis zal in een dag een aanloop hebben van meerdere mensen, waarin je je verkoopkansen vergroot.

Overige tips: zorg dat alle klusjes in huis gedaan zijn. Zet losse plinten en scharnieren vast en bewerk kale plekken op de muren en deuren.