Lifestyle

De beste tips voor de voorjaarsschoonmaak

Geschreven door admin

Stap voor stap

Wil jij je huis ook weer lentefris maken, maar zie je op tegen een berg werk waar je eigenlijk geen tijd voor hebt? Houd dan deze eerste tip in het achterhoofd wanneer je begint; doe alles stap voor stap! Het is niet nodig om in een dag je hele huis op z’n kop te zetten. Het werkt veel fijner om klusjes over een aantal weken te verspreiden, of alles te verdelen per vertrek. Begin bijvoorbeeld in de keuken met het uitsoppen van keukenkastjes en neem op een later moment de tijd om je koelkast en oven. Een week later is de badkamer aan de beurt, vervolgens de ramen in de slaapkamer etc. Maak voor je begint een lijst met alle klusjes die je wil doen en vink ze af nadat je een taak hebt volbracht. Zo houd je het overzicht en geef je jezelf de tijd om vervelende klusjes in te plannen.

Weggooien!

De voorjaarsschoonmaak is hét moment om eindelijk eens afscheid te nemen van oude spullen en rommel! Begin bij je kledingkast en maak 3 verschillende stapels; een stapel met kleding die je wekelijks draagt, een stapel met kleding die je het afgelopen jaar af en toe hebt gedragen en kleding die je al langer dan een jaar niet aan hebt gehad. De eerste stapel mag terug in de kast, nadat je deze hebt gestoft en gepoetst. Bekijk de tweede stapel kritisch en kijk of er kledingstukken bij zitten waarvan je eigenlijk zeker weet dat je ze niet meer gaat dragen. Verzamel deze items; én de kleding van de laatste stapel in een vuilniszak en doneer deze aan het goede doel of stop ze in een kledingcontainer, zodat andere mensen hier nog plezier van kunnen hebben!

Organiseren

Nadat je je huis hebt schoongemaakt en zoveel mogelijk troep hebt weggegooid, komt het moment om je spullen opnieuw te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan die ene rommella in de keuken met reservesleutels, batterijen, pennen en ga zo maar door. Ga op zoek naar wat bakjes waarmee je deze losse spulletjes overzichtelijk kan opbergen, zodat je meteen kan vinden waar je naar op zoek bent wanneer je de la opent. Dit geldt ook voor die belangrijke papieren die al veel te lang rondslingeren in het dressoir, de bak met eenzame sokken en de boekenkast. Door je spullen te organiseren kun je nog meer genieten van je opgeruimde en schone huis!

Schoonmaakuitrusting

Voor je begint aan de grote schoonmaak is het een goed idee om een complete schoonmaakuitrusting in huis te halen. Zo grijp je nooit mis op schoonmaakspullen wanneer je bijvoorbeeld begint met het schrobben van de badkamer! Scoor een fris geurende allesreiniger, zorg voor genoeg (microvezel)doekjes en haal wat hardnekkige schoonmaakmiddelen in huis voor bijv. de kalkaanslag op de douchedeur. Zorg ook dat je stofzuiger tip top in orde is en koop eventueel nieuwe stofzuigerzakken.

Geen schoonmaakspullen? Profiteer van dagaanbiedingen!

Zie je er tegenop om geld te moeten investeren in nieuwe schoonmaakspullen om aan de gang te kunnen? Een goede schoonmaakuitrusting hoeft niet duur te zijn! Er zijn verschillende webshops die met name in het voorjaar stunten met scherpe kortingen op stofzuigers, dweilsystemen, schoonmaakmiddelen en meer. Via een dagaanbiedingen overzicht houd je al deze deals goed in de gaten en kun je jouw kans grijpen wanneer er een koopje bij zit dat je perfect kan helpen bij de grote voorjaarsschoonmaak. Wacht niet te lang in het maken van je beslissing; dagaanbiedingen zijn slechts 24 uur geldig!