De beste skisokken + handige skisokken tips

0
578
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De vogels vallen nog net niet van het dak tijdens het schrijven van deze blog, maar de ski kriebels zitten er goed in! Want het ziet er naar uit dat we deze winter weer volop los mogen op de pistes. Maar dan is nu de grote vraag, ben je goed voorbereid?

Blaren en natte koude voeten, iedereen die ooit begonnen is met skieen heeft dit wel eens meegemaakt. Vaak wordt de schuld gegeven aan de (gehuurde) skischoenen. Echter is het niet wat het lijkt. Slechte kwaliteits skisokken kunnen namelijk voor flink wat ski of snowboard problemen zorgen. Je zult je waarschijnlijk afvragen,’moet ik speciale sokken kopen voor het skiën?’ het antwoord is volmondig, JA!

Geen zorgen, we hebben een aantal handige tips en tricks onder elkaar gezet zodat jij dit jaar zonder pijnlijke voeten heerlijk kunt skiën. Door een aantal simpele zaken in acht te nemen voordat je ski of snowboard sokken koopt, neem je het risico op zere voeten nagenoeg helemaal weg.

Waarom draag je überhaupt skisokken?

Die vraag is simpel. Een paar skisokken maakt je outfit helemaal af.

Niet omdat je ze zo mooi vind, want vaak zie je ze toch niet. Maar om de simpele reden dat met goede skisokken je voeten warm en droog blijven tijdens de sneeuwpret!

Beginnende skiërs zien de meerwaarde van een fatsoenlijk paar sokken vaak niet direct. Toch is dit een cruciaal onderdeel om jezelf een leuke maar vooral comfortabele ski ervaring te garanderen.

Welk materiaal is het beste?

Skisokken die van katoen gemaakt zijn kun je beter later hangen. Deze stof wordt snel nat en blijft ook lang nat gezien de zuigkracht van de katoenvezels. Ook de skisokken van 100% polyester bevelen wij niet aan. Natte sokken door sneeuw is één ding, maar natte sokken door zweet kan voor een hoop nare geurtjes in zowel sok als schoen zorgen.

We kiezen eerder voor een skisok van elastan en polyamide. Deze vezels zijn waterafstotend en worden gemaakt naar de vorm van je voet. Dit omdat een schuivende of bewegende sok in je schoen snel zorgt voor irritaties. Door een sok te kiezen waar de contouren van je voet aanwezig zijn, voorkom je dus een hoop vervelende situaties.

Vragen en antwoorden van de ski-expert

 1. Ben je een all-round skiër? Dan zijn je skischoenen waarschijnlijk niet al te stijf.
  Kies dan voor een paar dikke skisokken, comfort voor lange dagen op de piste in cruciaal.
 2. Ben je een technisch skiër?  (Je weet zelf wanneer je dit bent)
  Kies voor een dunne skisok waardoor je skischoen als een glazen muiltje past
 3. Ervaren skiër maar toch vaak last van zere schenen?
  Skisokken doen een hele hoop, maar scheen padding in je skisokken is een must.
 4. Koop altijd de exacte maat die gelijk staat aan je voetmaat.
  Te grote sokken gaan schuiven in de skischoen. Te kleine sokken kunnen je tenen of hak afknellen. Past de sok, dan past de schoen ook!