De akoestische scheidingswand, een must voor elk kantoor

0
888
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het is natuurlijk soms beregezellig om lekker in het open met je collega’s samen te werken. Echter wordt het voor sommigen toch vaak te druk waardoor zij zich niet goed kunnen focussen. Dat is ook lastig met veel geluid. Wie zowel wat meer behoefte heeft aan rust als akoestiek doet er goed aan een akoestische scheidingswand voor op kantoor te kopen.

Matige akoestiek

Op veel werkplekken komen we nog steeds wel eens slechte akoestiek tegen. Vooral werkplekken waar meerdere werknemers tegelijkertijd werken ogen vaak druk en voelen ook rumoerig aan. De akoestische wanden zijn mooi vormgegeven en zijn gemaakt van zacht materiaal. Het voordeel daarvan is dat dit ervoor zorgt dat het geluid dempt. Harde materialen weerkaatsen geluid en zorgen voor veel galm en zodoende dus ook voor een rumoerige werkplek.

Scheidingswanden kunnen overal

Een voordeel van een scheidingswand is dat zij overal gezet kunnen worden. Zo kun je eenvoudig een paar wanden pakken als je even wilt vergaderen met een paar collega’s zonder dat andere werknemers daar op hun beurt weer last van hebben. Als je denkt vaak de wanden nodig te hebben is het handig om koppelbare scheidingswanden te gebruiken. Die kun je gemakkelijk aan elkaar koppelen en zo een grotere scheidingswand creëren.

De opzetwand

Ook is er nog een opzetwand die tussen jou en een collega kunnen komen waardoor je iets meer privacy hebt en je echt je eigen plekje creëert. De wanden kunnen naast elkaar komen maar ook tegenover elkaar dus tussen elkaars computers. Bovendien wordt dus het geluid gedempt waardoor je bijvoorbeeld als je aan het bellen bent weinig rumoer veroorzaakt. Zo kun je ongestoord je uiterste best doen voor de klant aan de andere kant van de lijn. Besef wel dat niet al het geluid weggaat door de wanden maar dat het geluid minder rumoerig klinkt. Weet dus wel goed wat je wilt.