De laatste maand van 2015 is aangebroken. Het is dus hoog tijd om naar de woontrends van 2016 te kijken, zodat je jouw interieur hier weer op aan kan passen. Dit jaar stond volop in het teken van eerlijke en natuurlijke materialen. Daarnaast waren goud en koper dé kleuren en kwamen grafische prints veel terug in het interieur. Deze trends zetten nog even door in 2016, maar er zijn natuurlijk ook weer nieuwe trends.

Trend 1: Rond & Ovaal

In 2015 waren de ronde en ovale vormen al in opkomst en in 2016 gaat deze trend zeker doorzetten. Ronde vormen geven je interieur net dat beetje extra, namelijk een speels karakter en meer contrast. Daarnaast zijn ronde en ovale vormen een uitkomst als je klein woont, deze vormen nemen namelijk minder ruimte in beslag. De ronde vormen kun je terug laten komen in eetkamertafels, bijzettafels, vazen en lampen. Het is maar net wat je zelf het mooiste vindt – en waar je natuurlijk plek voor hebt.

Trends 2: Haal de natuur naar binnen.

Groen, groener, groenst – in 2016 brengen we de natuur naar binnen. Hiermee worden niet alleen planten – zoals de welbekende cactussen – bedoeld, maar ook de natuurtinten groen, blauw en bruin. Denk hierbij aan kleuren uit de natuur zoals mosgroen en donkere en lichte tinten blauw. In zo’n natuurlijk interieur komen koper en glas heel mooi uit.  Daarnaast kun je verschillende planten in je woonkamer plaatsen voor nog meer sfeer. 

Trend 3: Haakwerk en gebreide woonaccessoires

Nog een trend voor 2016 – en niet te missen tijdens de winter – zijn de haakwerken en breisels. Want wie heeft tijdens de koude wintermaanden nou geen trek in een heerlijk zacht dekentje en andere zachte accessoires. Een gebreide of gehaakte poef of plaid geven een knus en warm gevoel aan je interieur. Leg bijvoorbeeld een gebreide plaid over je bankleuning en een gehaakt kleed op de grond. Vind jij het wel leuk om een DIY projectje te starten? Pak dan de breinaalden erbij en ga zelf aan de gang (het is trouwens ook nog eens heel duurzaam).

Trend 4: Poeder- en huidskleuren

Poeder- en huidskleuren zullen veel terug komen in het nieuwe jaar. Vooral bij aaibare accessoires, zoals kussens en dekens. Deze trend is erg leuk om te combineren met goud, koper en verschillende tinten wit en grijs. Ook de nieuwe kleur van 2016 – okergoud – vormt een warme combinatie met poeder- en huidskleuren

Word jij al helemaal warm van de gedachte om je interieur weer een update te geven? Of heb je een vriendin die bijna jarig is en hiervan houdt? Geef dan een gift card van bijvoorbeeld Intratuin of Wehkamp cadeau van Giftcards.nl. Zo weet je zeker dat het cadeau in de smaak valt en kan ze zelf woonaccessoires uitzoeken.