De 3 grootste voordelen van zonnepanelen

0
108
Design en lifestyle

Zonnepanelen zijn in korte tijd razend populair geworden. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn de voordelen van zonnepanelen? Wij helpen je een handje op weg en hebben de vijf belangrijkste voordelen van zonnepanelen voor je op een rijtje gezet! 

 

Zelf je energie opwekken

Toch wel het belangrijkste voordeel is dat je met zonnepanelen je eigen energie kunt opwekken. De cellen in de zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie. En dankzij de omvormer in jouw meterkast kan die zonne-energie worden omgezet in energie waarmee jij je licht aanzet, je stofzuiger energie geeft en de tv aan kunt zetten. 

 

Pluspunt: Als je meer energie opwekt dan je verbruikt, kun je dit terug verkopen aan je energieleverancier en verdien je er nog eens extra op!

 

De opbrengst

Dit is en blijft natuurlijk de hamvraag: wat leveren zonnepanelen mij op? Dit heeft te maken met de ruimte die jij beschikbaar hebt, hoe de zonnepanelen komen te staan (op het noorden of juist op het zuiden) en hoeveel je er laat installeren. Een zonnepaneel van 325Wp levert zo’n 260kWh op. Een gemiddeld huishouden heeft tussen de 10 en 15 zonnepanelen nodig om het totale energieverbruik op te wekken door middel van zonne-energie. Ga altijd in gesprek met een adviseur die jou daar meer over kan vertellen en een plan op maat voor jou kan maken. Bij Zonduurzaam kun je ook een gratis dakcheck doen. Handig! 

 

De waarde van je woning stijgt

Door een zonnepanelen installatie stijgt de waarde van jouw woning. Dit komt doordat jouw woning nu nog duurzamer is. Een tip dus als je wilt investeren in je huis en de waarde van jouw huis. Let er wel op dat de gemiddelde terugverdientijd zo’n 11 tot 12 jaar is. Kijk dus altijd hoe lang je in jouw huidige woning wil blijven wonen, zodat de investering je winst en geen verlies oplevert.