Veilig wonen

Dakkapel goed schilderen; waarom?

Geschreven door admin

Wanneer je je dakkapel goed wilt onderhouden, dan mag een goede schilderbeurt op zijn tijd niet ontbreken. Een nieuwe lik verf op de dakkapel zorgt namelijk voor een goede laag bescherming. Waarop moet je letten bij het schilderen? We bespreken er in dit artikel meer over.

Voordelen schilderen dakkapel

Een dakkapel wordt in de meeste gevallen direct voorzien van een laag verf wanneer deze wordt geplaatst. De laag verf zorgt voor een goede beschermende laag op het materiaal van de dakkapel zodat deze beschermd wordt tegen slijtage door voornamelijk de weersomstandigheden, zoals regen, hagel maar ook zon. Tevens zorgt dit er ook voor dat houtrot en schimmelvorming kan worden voorkomen.

Daarnaast kun je met een laag verf natuurlijk ook de uitstraling van je dakkapel eenvoudig vernieuwen. Kies voor een mooie kleur tint die goed past bij de uitstraling van je woning en zorg ervoor dat de dakkapel mooi aansluit bij de rest van je huis. Het schilderen van de dakkapel zorgt dus voor een mooie uitstraling en een langere levensduur van je dakkapel.

Buitenschilderwerk

Bij het schilderen van de buitenkant van de dakkapel zul je een aantal onderdelen moeten meenemen. Schilder de kozijnen, ramen en ook de afwerk betimmering en boeiboorden. Door de constante blootstelling aan de weersomstandigheden is het aan te raden om ongeveer eenmaal per vier jaar de dakkapel te onderhouden met een nieuwe laag verf. Zo ben je zeker van een optimaal beschermde dakkapel.

Zelf schilderen of laten schilderen

Je kunt er voor kiezen om het schilderwerk zelf uit te voeren. Maar natuurlijk kun je dit ook door een professionele schilder laten doen. Door zijn ervaring en kennis kan deze de klus relatief snel voor je uitvoeren en ben je verzekerd van een optimaal aangebrachte beschermingslaag van je dakkapel waardoor de levensduur kan worden geoptimaliseerd.

Extra besparen

Hebben je buren of andere mensen in de straat ook een dakkapel? Check dan even voordat je een schilder inschakelt of hun toevallig ook niet de dakkapel willen voorzien van een nieuwe lik verf. Het is voor een schilder namelijk erg interessant om meerdere schilderklussen uit te voeren op één bestemming. Je kunt dan proberen een mooie korting te onderhandelen.

Wanneer je graag een schilder wilt inschakelen voor het schilderwerk, vergelijk dan altijd een aantal schilders uit je buurt op prijs en kwaliteit. Zo kies je eenvoudig voor een echte vakman die tegen de beste prijs je dakkapel kan schilderen.