Wie had dat ooit gedacht? De cv ketel wordt een design apparaat. De saaie blokkige witte dozen worden veranderd in ware gadgets. En dat gecombineerd met techniek uit smartphones. De nieuwste cv-ketel trend.

Niet meer saai

Een cv-ketel kocht je tot nu toe alleen op basis van de technische prestaties. Het waren sowieso altijd rechthoekige witte boxen met lelijke leidingen eronder. Dat gaat veranderen. De allernieuwste modellen zijn ware design-kunststukjes. Bovendien worden ze steeds kleiner en stiller.

Glas en touchpanels

De smartphone is de inspiratiebron van de cv-ketelfabrikant. De voorkant van de cv-ketel wordt glad en van glas. Daarin zit het bedieningspaneel verborgen, met daarop simpele iconen met touch-bediening.  Daardoor wordt de bediening van de combiketel veel makkelijker.

De vormgeving is niet meer hoekig, maar juist organisch. De afgeronde hoeken in combinatie met glas zorgt voor de uitstraling van een moderne gadget. In veel Nederlandse huizen hangt de cv-ketel in de keuken. Door de nieuwe designs past de cv-ketel beter bij moderne stoomovens en andere keukenapparatuur.

Kies een kleur

Wit blijft de boventoon voeren. Maar ook zwart en antraciet grijs zijn kleuren die dit jaar op de markt komen. Als je cv-ketel in de badkamer hangt, kun je dus echt gaan kiezen.

Ook de thermostaat doet mee

Een thermostaat is het meest zichtbare deel van een verwarmingsinstallatie. Het is al lang niet meer het saaie ronde regelkastje aan de muur. Met zijn nieuwe vormen, materialen en kleuren is de thermostaat onherkenbaar. Strak ontworpen, met een minimalistisch design, zonder knoppen. Ook aan te sturen via je smartphone en dus helemaal van deze tijd.
Zo is hij op afstand bedienbaar. Handig, want je hoeft niet in huis te zijn om de verwarming aan te zetten. Zo kom je thuis in een warm huis. Deze slimme thermostaten zorgen voor een extra besparing van 20% op je energierekening.

Wil je een nieuwe cv-ketel kopen? Let dan naast een veilige, zuinige werking ook op het design!