Als het gaat om schilderwerken is het vaak zo dat mensen simpelweg voor een of meerdere kleuren kiezen en die laten aanbrengen door de schilder. Natuurlijk is dan uiteindelijk alles netjes afgewerkt, maar wij raden je aan om verder te kijken dan enkel kleuren. Iedereen heeft immers dat witte plafond, iedereen heeft één accentmuur. Aan jou de eer om voor wat unieks te gaan. Op die manier kun je namelijk een stuk meer sfeer creëren en zorg je tegelijkertijd voor een unieke uitstraling van je huis. Maar wat zijn dan leuke ideeën? Hoe kun je dit bereiken? In dit artikel lees je er meer over!

Schilderwerken hoeven niet saai te zijn

We hebben natuurlijk al een beetje gestuurd op het feit dat schilderwerken absoluut niet saai hoeven te zijn. Sterker nog, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos, aangezien er enorm veel kleuren, structuren enzovoorts zijn. Het leuke is dat je deze zaken met elkaar kunt combineren om een unieke sfeer te creëren. Ga bijvoorbeeld eens op zoek op het internet. Er zijn immers erg veel interieur blogs met zeer bruikbare tips en voorbeelden, zodat je het maximale uit je schilderwerken, en daardoor ook uit je huis, kunt halen. Bij wijze van voorproefje zullen we je nu een aantal leuke schildertips geven.

Leuke schildertips

Kies bijvoorbeeld eens, naast je accentkleur, voor een begeleidende kleur en maak prachtige kleurencombinaties. Kijk eens naar de mogelijkheden met structuurverf, zodat je op een natuurlijke manier meer diepgang in je muren kunt zorgen. Wat met structuurverf vooral mooi is, is natuurlijke kleuren gebruiken. Denk daarbij aan bruintinten en wat ‘zanderige’ kleuren. Verder is het wellicht de moeite waar om eens te kijken naar verfsjablonen. Daarmee kun je namelijk prachtige motieven maken op je muren. Ten slotte kun je ook net wat meer out-of-the-box denken door niet de muren, maar het plafond een kleur te geven. Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos!