Wat vele mensen onderschatten is dat niet alleen meubels, lampen en andere accessoires invloed hebben op de sfeer in huis. Iedereen wil graag gezelligheid in huis, een plek waar je je thuis voelt en waar je graag komt. Met een mooie stoel, leuke woonaccessoires en een gezellige kaars hier en daar is dat prima te krijgen, maar er is meer. De vloer is namelijk één van de eerste dingen waar je naar kijkt als je een kamer inloopt, en die vloer heeft veel invloed op het gevoel dat de kamer uitstraalt. Kies daarom voor een vloer die die sfeer goed kan overbrengen, want iedere vloer is anders. Er zijn verschillende opties voor een vloer in jouw huis, maar toch zijn er een aantal vloersoorten die erg populair zijn.

Laminaatvloer

Een laminaatvloer is al jaren een van de meest gekozen vloersoort in Nederland. Laminaat komt in verschillende soorten, maten en kleuren en is daarom toe te passen in verschillende ruimtes, welke sfeer je ook wil creëren in huis. Groot voordeel van een laminaatvloer is dat je deze grotendeels zelf kunt leggen, je hoeft er geen specialist voor in te huren. Let wel op dat je laminaat van goede kwaliteit aanschaft, want niemand wil na een paar jaar weer een nieuwe vloer leggen.

Gietvloer

Waar een gietvloer voorheen altijd geassocieerd werd met fabrieken en industriële omgevingen, is dat tegenwoordig niet meer zo. Een gietvloer komt in verschillende kleurvariaties en een prima oplossing voor in huis. Met de juiste technieken kan een gietvloer veel warmte en gezelligheid in jouw huis brengen. Voor het leggen van een gietvloer is de hulp van een specialist aan te raden. Een gietvloer wordt in verschillende lagen over elkaar heen gegoten, waarbij een vloerenspecialist precies weet welke laag wanneer gelegd mag worden.

Tegelvloer

Al jaren is de tegelvloer ook een zeer populaire optie. Met verschillende kleursoorten en vormen kun je je huiskamer precies zó inrichten zoals je zelf wil. Bij verschillende winkels zoals bouwmarkten kun je in een groot assortiment aan tegels uitzoeken welke tegelsoort het dichtste bij jouw wensen in de buurt komt.