Creëer meer sfeer in huis met verlichting

0
506
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Voelt jouw woning wat kil en sfeerloos aan? Dan ben je vast druk bezig om dit te veranderen. Het is namelijk niet prettig thuiskomen wanneer er geen warme sfeer hangt in jouw woning. Gelukkig heb je vandaag de dag talloze mogelijkheden om sfeer te creëren in huis. Zo kun jij her en der accessoires plaatsen en kleur aanbrengen in jouw interieur. De makkelijkste manier om sfeer aan te brengen in huis is echter met behulp van verlichting. Nu ben jij vast en zeker benieuwd welke verlichting jij hier het beste voor kunt gebruiken. In onderstaande tekst zetten we een aantal opties op een rijtje.

Vloerlampen

Plafondlampen geven vaak voldoende licht om een ruimte te verlichten. Deze lampen hebben doorgaans echter een sterke verlichtingsintensiteit. Indien jij zo’n plafondlamp aan hebt staan, is dit natuurlijk niet echt sfeervol. Voor het creëren van sfeer in huis kun jij dan ook beter vloerlampen gebruiken. Deze lampen zijn er vandaag de dag in allerlei verschillende soorten. Zo kun jij een vloerlamp bijvoorbeeld gebruiken om een donkere hoek in een ruimte te vullen met sfeervol licht.

Tafellampen

Een andere lamp waarmee jij sfeer creëert in huis is een tafellamp. Tafellampen zijn vaak een stuk minder groot dan vloerlampen. Dit is direct één van de grote voordelen van zo’n lamp. Door zijn beperkte afmetingen kun jij de lamp makkelijk verplaatsen. Zo kun je een tafellamp de ene keer gebruiken op jouw eettafel en de andere keer op een salon- of bijzettafel. Een ander voordeel is dat een tafellamp vaak warmte uitstraalt. Althans, wanneer jij kiest voor een tafellamp met sfeerverlichting. Tafellampen zijn echter ook verkrijgbaar als functionele verlichting. Zorg er dus voor dat jij een tafellamp voor het juiste doel aanschaft.

Gebruik een dimmer voor plafondverlichting

Sfeer in huis creëer je niet alleen maar met vloerlampen en tafellampen. Ook met plafondlampen kun jij namelijk sfeer creëren. Ondanks dat de verlichtingsintensiteit van een plafondlamp vaak hoog is, kun jij deze toch als sfeerverlichting gebruiken. Hoe? Door de lichtschakelaar te vervangen door een dimmer. Met een schakelaar kan een lamp alleen aan en uit. Met behulp van een dimmer kun jij zelf de verlichtingsintensiteit regelen. Zo is een lamp te gebruiken als sfeerverlichting, maar ook als functionele verlichting.